onsdag 15 januari 2014

Gud så gott detta var!! Babyspenat, stekt halloumi, några stekta champinjonhalvor toppat med keso och fetaost. 


tisdag 14 januari 2014

Idag var första dagen jag blev sugen på godis sen jag började detoxa. Och vilket häftigt sug sen då! Som en panik i kroppen, som att man skulle kunna döda för en chokladruta. 
Men tack och lov för frukt! En apelsin senare så var suget borta :)
Idag blev det keso, halloumi, fetaost och tomat till middag. Mmmmmmums! 

lördag 11 januari 2014

Har i en vecka nu kört en slags detox för att få bort det hemska sockersuget och all skit i kroppen. Jag har ju numera ett stillasittande arbete och lägger på mig vätska som bara den i benen. 
Men jag måste säga att nu i slutet av denna veckan har det inte alls varit så illa! 
Dessutom kan jag inte påstå att jag äter lika mycket eftersom jag äter mig mätt på bra råvaror och har därmed inte något direkt sockersug och småäter inte som förut. Resultatet viktmässigt har faktiskt blivit -2,5 kg! 
Jag äter alltså, det är ingen detoxkur du kan köpa i hälsokosten utan jag väljer bort socker, halvfabrikat, rött kött, pasta, ris, potatis, vete och mjölkprodukter. Och alkohol! Håller mig till sojamjölk, vegetariskt, frukt, grönsaker, kyckling och lax. Dock mestadels helt vegetariskt. Och självklart ekologiskt för att undvika alla tillsatser och besprutningar. 

En dag kan se ut så här:
Frukost: vatten med citron och en smoothie på frukt, bär, babyspenat, gojibär och sojamjölk.
Lunch: rotfrukter i ugn med fetaost och halloumi.
Mellanmål: en frukt
Middag: keso, avokado, tomat och falafel. 
Kvällsmys: frukt och lite nötter.

Sen dricker jag inte så mycket kaffe men någon kopp om dagen måste jag ha. Mycket citronvatten och även grönt te. 

Hur jag mår? 
Helt okej! Inga svårigheter hittills men det känns i kroppen att den ställer om sig. Min energi har varit helt borta men börjar så smått komma tillbaka. De första dagarna var huvudvärken hemsk och magen har verkligen satt igång på allvar ;)
Men det känns jävligt bra!! 

lördag 4 januari 2014

Huvudvärken från helvetet. Nåja, jag får skylla mig själv. Har idag startat en detox för att rensa kroppen från slaggprodukter och socker då mitt beroende ökat kraftigt. Dessutom känner jag mig uppblåst och svullen mest hela tiden och lägger på mig vätska i benen på nolltid. Så nu blir det bara grönt, protein, frukt, bär, nötter och laktosfritt några veckor framöver men det resulterar i att jag får abstinens och därav denna huvudvärk. Ska försöka hålla mig borta från kaffe också men vi får väl se hur det går... Har inte druckit något än idag iaf.

Upptäckte att mitt skafferi blivit invaderat av små äckliga plattbaggar. Hittade källan på en gång, en påse med skrädmjöl som det kryllade av dem i. Så nu tillbringades hela kvällen igår och hela dagen idag med att tömma alla skåp, kasta ALLA torrvaror, dammsuga, skura, spraya insektsspray och diska. Mitt kök har nog aldrig varit såhär rent! ;) 
Lät fönstret stå öppet hela natten då de tydligen inte gillar kyla. Har även lagt ut lite lagerblad i skåpen då sådana kryp visst inte gillar det. Så vi får väl se om jag får bukt med krypen. Vet dock att alla torrvaror numera ska ner i burkar med tätslutande lock.
Men för att se det positiva i det hela så fick jag rensat rejält i skåpen och köket blev storstädat :) 

Nu fortsätter kvällen med film och valnötter som snacks! 

torsdag 2 januari 2014

Kolla så fint det blev! Ett vackert hantverk snidat av min morfar för många år sen får nu pryda min hall. Jag älskar att få bona min lägenhet med vackra saker från förr, speciellt sådana som tillhört min familj. 
Jag blir mer och mer förälskad i mitt hem och dess saker!