onsdag 26 juni 2013

..

Vi håller på och förbereder bröllop för fulla muggar.  Ett tjusigt ekobröllop med inget nytt utan enbart secondhand, lånade och skänkta saker. Vi lagar all mat själva med ekologiska och närproducerade råvaror, i den mån vi kan.
Här snackar vi kärlek till varandra och vår jord!

tisdag 18 juni 2013

Testade att rosta mandlar hemma i ugnen. Jisses vad gott det blev!
2 dl vatten
4 tsk salt
200 gr sötmandel
Koka upp vatten och salt. Lägg i mandlarna och låt dra ca 1 minut.
Häll av vattnet.
Lägg mandlarna på en plåt och rosta i ugnen på 200 grader ca 10 minuter.
Njut!!

måndag 17 juni 2013

Jag har köpt mig en epilator och måste nog säga att det är ett utav de bättre köpen jag gjort. Det tar tid att epilera hela benen men det är det värt. Så silkeslena ben!
Och inte gör det speciellt ont heller (som många påstår). Ungefär samma känsla som att tatuera sig :) 


torsdag 13 juni 2013

Efter min käftsmäll som jag fick för ett år sen så klarar jag inte riktigt av att köra på i trehundra knyck längre. Min kropp säger tvärt ifrån och tack och lov har jag lärt mig att lyssna på den. Har man väl bränt ut sig och tappat allt en gång så tror jag aldrig man blir helt frisk.  Jag kommer nog alltid känna av stressen snabbare än andra.
Den här obeskrivliga tröttheten går inte att förklara. Den här gången fick jag också ont i halsen, bihålorna, inflammation i tandköttet och värk i kroppen. Så nu har jag sovit i två dagar och det får räcka.  Vet också med mig själv att jag måste rycka upp mig för annars fastnar jag i mattheten.

Utbrändhet är inget man blir fri ifrån, det finns med dig alltid. Du måste bara lära dig att hitta nya vägar runt den där vägen som går käpprätt ner i mörkret. ..

onsdag 12 juni 2013

måndag 10 juni 2013


Som sagt... en dag fylld av glädje, kärlek, vänskap, solsken och massvis av värme. 

söndag 9 juni 2013


Vi hade möhippa för vår älskade brud igår. Om tre veckor går bröllopet av stapeln och det ska bli så roligt! Och den här möhippan har närmat sig med stormsteg, varit en massa planerande och smusslande så det är på sätt och vis skönt att den är över. Även om dagen var helt fantastisk med underbara människor.

Vi kidnappade Vera utanför dörren, korkade upp skumpan på en gång och åkte till ClasCraft, ett glasblåseri i Sävedalen där Louise mötte upp oss och Vera fick blåsa två vackra glas själv (efter genomgång med Louise såklart!) som hon och Tommy kan skåla i på bröllopet. Det roligaste av allt är att Vera berättar att hon ville utbilda sig till glasblåsare då hon var yngre, och att Tommy faktiskt gått i skola i ett år för att lära sig blåsa glas!

 
 Jag, Vera, Linda och Tina.

 
 Här visar Louise Vera hur hon ska göra

 Dags att öppna upp glaset!

Sen blev det picknick på vårt älskade Ramberg

 
Vera är i full färd med att måla sin känsla av sin blivande man


 Oja!   

 
Kärlek och värme
 
 Jag och bruden

Efter en skrattfest på Ramberget och en vild femkamp på Liseberg så var vi rätt möra. Kvällen fortsattes hemma hos mig där vi åt vegetariskt, drack vin och pratade till natten. 
Vilken fantastisk dag med massvis av kärlek!!!

Sen slocknade jag som en utslagen bebis kan jag lova.....



måndag 3 juni 2013

Det här är ju mitt lilla drömtorp och som det ser ut nu så kommer jag få hyra det på min semester :) Fyra härliga veckor i skogen, nära till bad, familj,  älskade vänner, bus, fiske och rekreation.  Så underbart härligt!
Har lite planer inför våren och nästa sommar också... tjänstledighet och ett halvår i det där torpet för att på allvar få ett miljöombyte och omväxling.  Att på allvar få testa på att leva för dagen ♥


lördag 1 juni 2013

Min bror med familj har varit här idag så vi har spenderat dagen på stan i strålande solsken!
Lilla Zoe gillade att plaska med fötterna i fontänen i bältesspännareparken ♥