torsdag 28 februari 2013

Jag fick ett mail idag....

Hej Cilla,
Vi har den stora glädjen att berätta att Vera Waldemarsdotter har nominerat dig till vår utlottning Månadens omtanke med motiveringen:
För att Cilla är den bästa vän ever, och nu kommer vara både 1:a tärna och toast madame till mitt bröllop - förstå vilket jobb hon får/gör. Dessutom har hon fått nytt jobb som hon länge strävat efter så hon behöver en fin gåva från er. Har själv fått detta halsband från er en gång för flera år sedan - nu är det dags att ge tillbaka. Peace & Love, Vera


Jag har världens bästa vänner. 

måndag 25 februari 2013

Yoga och jag inviger balkongen. Hej vår!


Måndagsfrukost i mitt nya loppisfynd. Två blåa muggar på fat för 30 kr.
Nu blir det att avnjuta kaffe till walking dead och sen en stunds löpning!
Ny vecka, nya möjligheter!


söndag 24 februari 2013

Jag gillar en sida på facebook som kallar sig "Att överlista Jante" och idag la Tomas ut ett så klockrent citat från en bok som beskriver mina tankar just nu. Inte bara beskriver tankarna utan faktiskt även gav mig en insyn på hur det faktiskt kan bli. 
Ni vet den där drömmen om torpet på landet... 

”Under våra seglingar genom åren har vi insett hur det fungerar ombord under den första tiden på vilken långfärd som helst. Saker som har med anpassning och mänsklig nertrappning att göra. Så kom vår ’treregel’ till.

Efter tre dagar begriper vi att vi inte är på tillfällig utflykt, och egentligen fortfarande bor hemma i ett hus. Vi bor i båten. Mobiltelefonen hänger fortfarande med överallt för att inga samtal ska missas.

Efter tre veckor har vi skakat av oss den värsta vardagsstressen, sänker axlarna och kan andas fritt. Nu kollar vi bara telefonsvararen på kvällen.

Efter tre månader känner vi oss som lugna och harmoniska människor och kan börja dagen som den kommer. När vi behöver ringa är det ingen som vet var mobiltelefonen ligger.

Efter tre år blir vi som nya människor. Kropp och själ har kommit i takt. Abonnemanget på mobiltelefonen har gått ut för länge sedan.”

(Ur boken: ”Mot Nordpolen., med Ariel IV längs Norges kust till Svalbard)

Tänkvärda rader, som får mig att fundera över om det kan vara så att de flesta av oss lever våra liv med kronisk brådska istället för att konfrontera oss själva och lyssna in vad vi egentligen vill och önskar. 




TomasG :-)
Veckans träning:

V.8
20/2 Löpning 41 min
21/2 Crosstrainer 30 min
22/2 Löpning 55 min ( 6,5 km!!)
23/2 Långsam promenad ca 60 min
24/2 Styrka 60 min

Har haft en period borta från träning. Tappade det helt enkelt. Och magsjuka på det.
Men nu är jag tillbaka i gemet igen!

torsdag 21 februari 2013

Midnattsloppet-Goteborg-2012-198

Gulp.
Jag är anmäld till midnattsloppet. Vår hälsokost här i huset har tjatat ett tag på att vi ska dra ihop ett lag och springa. Efter vår löprunda igår bestämde vi oss. Så nu ska vi springa en mil den 24/8. Heliga makaroner! Vad har jag gett mig in på?
Men det är ju precis det här jag velat så länge. Får ta det försiktigt med höfterna bara.

Så jag tror det blir vårruset 13/5 och blodomloppet 3/6 för min del också. 5 km första gången och 10 km andra? Vi får se.
Spännande!!! Älskar att ha en sådan här press på mig själv! 

måndag 18 februari 2013


Jag har världens bästa jobb. Det är underhållande, det är fartfyllt, roligt, ledsamt, energitagande och givande till max. Vissa dagar går jag hem helt slut i kroppen, andra dagar går jag hem upprymd av glädje och lycka.
Jag älskar mitt jobb och de jag jobbar med. Individer som kryper sig längre och längre in i hjärtat på mig och jag kan komma på mig själv med att sakna dem när jag varit borta ett tag.
Som sagt, jag älskar mitt jobb men jag orkar inte mer.
Brukarfokus finns inte längre. Den enda fokus som finns är ekonomi.

På min arbetsplats har vi just nu en extremt infekterad och pågående debatt om vårt schema. Vår chef kom in som ny i höstas och sa att våra långa arbetspass kommer försvinna. Det är mycket som inte fungerar på min arbetsplats men något som faktiskt fungerar är schemat, det är något vi alla trivs med och mår bra av. Personal som boende.
Men långa pass kostar pengar. Och det måste sparas.
Att lyssna på oss som jobbar med dessa individer gör man inte, att höra vad vi har att säga, att lyssna på vår erfarenhet och vår vetskap går inte. Det viftas bort och man hänvisar hela tiden till statistik. Vi vet att kontinuitet skapar stabilitet och trygghet, vi vet att många personalbyten skapar kaos och otrygghet. Men det lyssnas inte på.Gör vad ni vill men rör inte våra långa pass, det är den enda tiden på veckan då det faktiskt är lugnt på huset. Då våra boende vet vilka tre personer som är med dem hela dagen. Från morgon till kväll. Man kan bestämma att göra något på eftermiddagen för de behöver inte oroa sig om tiden, det vet att jag finns kvar där då också, jag ska inte gå hem vid fyra.

Jag går omkring på mitt arbete med en konstant känsla av otillräcklighet i kroppen. Vet ni vad det gör för ens självförtroende och självkänsla? Vet ni hur ont det gör i mig när jag går hem efter en arbetsdag där jag inte hunnit spela fia eller göra det där andra som vi pratat om att göra? Något så simpelt som att måla naglarna eller locka håret? Sitta ner en stund tillsammans i lägenheten och prata eller titta på tv? Skoja, busa och kittlas?
Att behöva säga nej för att jag måste frosta av frysen, laga mat, mäta temperaturer, beställa mat, städa toaletter, städa utrymmen, tvätta sängkläder, svara i telefon, fixa in vikarier, sitta med mitt schema, diffa mitt schema, göra alla mina andra ansvarsområden, dokumentera och även hinna gå på toaletten. Och hela tiden läggs mer och mer uppgifter på oss personal.
Jag blev känslomässigt utbränd för snart ett år sen. Detta är en utav anledningarna.

Var är livskvaliteten i det?
När ska människor få vara värda att vara människor fullt ut?

söndag 3 februari 2013

Jag har blivit förälskad i ett litet torp som ligger här i småland, ett stenkast från mamma och hennes sambo.
Funderingar att flytta tillbaka till småland har funnits ett tag nu. Det är en hel del jag vill förändra i mitt liv. Jag vill komma närmare mamma, vännerna, de underbara barnen... Ha ett socialt nätverk. Och i mig har en längtan fötts om att få bo i ett hus på landet, ha några hönor, ett potatisland att påta i, ett grönsaksland... En trädgård att avnjuta sommaren i. En stuga att mysa av vinter i. Leva här och nu. Förändring...
Samtidigt så trivs jag så bra med mitt liv i staden men något fattas mig. Frågan är om det kommer fattas mig även här, i småland...


Veckans träning:

V.5
28/1 Löpning 40 min
1/2 Löpning 38 min
3/2 Promenad 45 min

fredag 1 februari 2013

Årets första löprunda utomhus avklarad. 4,7 km på 38 min.
Kände dock av höften lite så jag tog det försiktigt. Det är ju stor skillnad på att springa på löpband och utomhus. Så jisses vad nöjd jag är över mig själv!