måndag 28 januari 2013

Ville klarat det under 40 min men det gick inte hela vägen. Jag är stolt ändå!


söndag 27 januari 2013

Veckans träning:

V.4
21/1 Styrka 50 min
23/1 Cykel 20 min
24/1 Löpning 43 min
27/1 Kondition 40 min

torsdag 24 januari 2013

Mitt tråkiga vita kök blev genast hur mysigt som helst med hjälp av lite väggdekor från ikea!



24 januari 2013

Dagen då jag sprang 5 km för första gången i sträck, utan att behöva gå emellan.


måndag 21 januari 2013

Jag älskar produkter som man kan använda till mer än bara ett område. Min nya favorit är nu aleppotvålen!

Tvålen är en helt naturlig produkt som inte innehåller parfymer, färger eller andra tillsatser. De viktigaste ingredienserna är oliv- och lagerbladsolja. Ju högre halt av lagerbladsolja desto exklusivare. Halten av lagerbladsolja kan variera från 3 % upp till 30 %. Lagerbladsoljan har vårdande egenskaper och sägs bland annat hämma svamp och virusangrepp.Den tillverkas i Syrien, främst i staden Aleppo. 
Det är en allroundtvål som man tvättar både kroppen och håret med. Speciellt för oss med känslig hud och torr, kliande hårbotten är den kanon! 
För att få en riktigt löddrande effekt i håret och få det helt rent så måste du gnugga med hela tvålen i håret och hårbotten. Det löddrar fantastiskt bra! För oss som är vana att tvätta håret med naturliga alternativ som aldrig löddrar är detta lite av en chock ;-) Men ack så välkommet! 
Testa den! Jag ångrar mig verkligen inte och kommer alltid ha denna underbara tvål hemma. Ni kommer undan billigt också då en chunk inte alls är speciellt dyr. Jag köpte min för 80 kr och har använt kanske 1/3 del. Och jag köpte min tvål innan jul...

 
Bild lånad härifrån 

söndag 20 januari 2013

Veckans träning:

v.3
15/1 Promenad 45 min
17/1 Promenad 40 min
18/1 Cykel random hill 60 min
20/1 Löpning 40 min

Nackspärr i onsdags... aj aj aj.

40 min löpning - check!


onsdag 16 januari 2013

SKIT!

Jag har fått nackspärr så nu blir det ingen träning på några dagar :(
Promenader och cykling får det bli.

söndag 13 januari 2013

Jag är så lyrisk över mitt "nya" liv med all träning som det innebär! Från att ha varit en soffpotatis, till en hyfsat rörlig tjockis, till en frustrerad tjockis som tränar men aldrig ser resultat till att nu faktiskt vara en hyffsat vältränad tösabit!
Jag springer!!! Det går inte fort men jag har hittat ett tempo på löpbandet som gör att jag kan springa i all evighet. Känns det som iaf... Jag som i så många år velat detta och trots att jag måste passa mig och vara rädd om mina höfter så gör det inget, jag kan numera titulera mig löpare!

Har tänkt att jag ska börja redovisa veckans träning här på bloggen. Dels för att det kan vara kul med feedback från er som läser men också för att jag själv ska hålla koll.
Eftersom det redan hunnit gå två veckor in på nya året så kommer här två veckors träning:

V.1
1/1 Löpning intervall 40 min
2/1 Styrka 40 min
3/1 Promenad 64 min
5/1 Löpning intervall40 min
6/1 Styrka 60 min

V.2
9/1 Löpning intervall 40 min
12/1 Cykel 60 min
13/1 Styrka 60 min och löpning 20 min

Denna veckan har blivit dåligt med träning men jag har varit sjukt utmattad efter sömnlösa nätter på jobbet och ångest inför tandläkarbesök. Men det rör sig framåt och det är huvudsaken!

lördag 12 januari 2013

Nya  favoritlunchen. Keso, rökt skinka och körsbärstomat.





 

Tips på världens skönaste kroppspeeling och dessutom med ingredienser ni säkert redan har hemma?

  • Kaffesump
  • Olivolja
  • Strösocker
  • Flytande honung
Blanda ihop allt i en bunke och peela på! River skönt och lämnar huden så mjuk och len efteråt. Inget behov av att smörja in sig men om man vill kan man givetvis göra det :)

Tänk på att ta hand om huden nu när det är kallt!

söndag 6 januari 2013

Jag opererade ju bort min gallblåsa för ett tag sen och det blev ju lite komplikationer efter det. Operationen tog längre tid än beräknat då min anatomi tydligen var annorlunda och min gallblåsa satt inte där sen skulle. Jag vaknade upp med fruktansvärda smärtor och inget morfin i hela världen lyckades dämpa dem. Efter 1½ dygn släppte det äntligen då jag fick kramplösande medicin. Antagligen hade en sten ramlat ur blåsan då de tog ut den och jag fått ett gallstensanfall. Min kropp tog stryk av detta och jag hade feber och mådde allmänt skit. Fick ligga kvar några extra dagar på sjukhuset och fick sen åka hem med antibiotikakuren allan.
Jag blev bra men kroppen tog stryk. Det dröjde innan jag kunde börja träna igen och jag fick nästan börja om från början igen. Jobbigt, men jag kom tillbaka och det är huvudsaken :)

I fredagskväll fick jag ett gallstensanfall. Jag som fått sagt till mig att jag inte längre kan producera stenar! Men jo då, jag låg kvidandes på golvet på toan, hulkandes och kallsvettades. Med medicin gick det som tur var över. Men jag känner obehaget fortfarande. Jag har ett litet spännband som sitter under brösten och runt om. Speciellt bak i ryggen.
Perkele! Jag som trodde jag blivit av med skiten fagott....
Nån som upplevt liknande?

lördag 5 januari 2013

torsdag 3 januari 2013

Jag har ett casein pulver som är något utav det vidrigaste jag någonsin druckit. Men det är bra.för mig att få i mig då jag ändå tränar såpass mycket som jag gör. Så jag testade att göra chokladbollar på det och vet ni vad? Det funkar! Skulle nog behöva liite mer cankao i men det vet jag till nästa gång :)

1 skopa one casein double chocolate
250 gr Kesella lätt
1 dl havregryn
Valfri mängd canderell cankao
Kokos

Blanda ihop allt och rulla i kokos. Lätt som en plätt! Och du blir mätt ;)


onsdag 2 januari 2013



Nytt år, nya möjligheter! Fast varför man säger så har jag egentligen ingen aning om, varje dag innebär ju nya möjligheter.
Många pratar om löften och mål inför 2013. Även jag har sådana, men kanske inte av de traditionella löftena.

  • Jag ska fortsätta ta hand om mig själv och min kropp. Mer fokus på mitt välmående helt enkelt.
  • Jag ska tala om för människor att jag älskar dem och de är viktiga för mig, att jag behöver dem i mitt liv.
  • Inte ge upp. 
I den första punkten ingår mycket av det jag vill förändra i mitt liv. Det är inte bara att må bra kroppsligt utan även mentalt.
Jag vill stråla helt enkelt!