måndag 29 oktober 2012

Jag märker hur jag gradvis mår bättre och bättre, hur starkare jag hela tiden blir. Hur saker som förr fick mig att bryta ihop numera nästan kan verka triviala.
Jag tar tag i saker istället för att bara prata och fundera. Ifrån att ha varit en rotad planerare som bara planerar, planerar, planerar men aldrig gör slag i saken har jag nu blivit en planerare som också är en görare!

Jag har pratat om att köpa bil i ett år och nu har jag äntligen gjort det.
Jag har länge längtat efter en vecka i solen. Jag kom nyligen hem från en sådan.
Jag har länge haft problem med nacke och rygg. Jag har äntligen börjat gå till en kiropraktor regelbundet för att få bukt med alla låsningar.
Jag unnar mig sköna ansiktsbehandlingar och massage för att skämma bort mig själv.
Jag har kommit till insikt vad gällande mitt struliga kärleksliv det sista året och känner en enorm lättnad.
Jag har insett min pappas svek men också tagit tag i att få en bättre kontakt med mina bröder.
Jag vågar säga ifrån, jag tror mer och mer på mig själv och mitt arbete.

Så jävlar i mig om inte det blir bättre nu!

tisdag 23 oktober 2012

Vi har det bra!


måndag 15 oktober 2012

Då vart man bilägare!


söndag 14 oktober 2012

Jag har varit hemma i Varberg i helgen och hälsat på syskon och firat födelsedagar. Har hunnit med att träffa ALLA mina bröder!
Min sjukskrivning och utmattningsdepression har fått mig att fundera mycket över många saker. Bland annat insåg jag hur arg, besviken och sårad jag fortfarande är över pappas svek. Och hur ledsen jag är för att kontakten med mina bröder på hans sida och deras familjer är så dålig. Men även om jag inte kan ändra vår far så kan jag göra allt för att ändra vår relation, vi syskon. Så vi har alla pratat och ältat. En han tänker som jag, en annan bryr sig inte så mycket utan håller kontakten själv, den tredje är väldigt förstående och ser saken ur annat perspektiv eftersom vår pappa aldrig haft en familjär relation till sin far osv.
Det har varit så skönt att träffas och få prata. Jag älskar mina bröder över allt annat och jag tror att ökad kontakt med dem, mer delaktighet i deras liv och familjer kommer hela mig på ett sätt. Jag får en bit av pappa och en liten kompensation, plus en hel drös med underbara människor att träffa!

Igår så firade vi min ena brors 45 års dag. På kalaset dyker mammas bästa väninna från Varberg upp och överraskar oss! Jag blev så himla glad då jag inte träffat henne på över sju år. Sist vi sågs var på min systers begravning.... Hon berättade att efter Ingalill dog så gick hon ner i ett svart hål och vart helt utslagen. Hon klarade inte av att ha kontakt med oss då hon blev så påmind om Ia och allt smärtsamt. Hon var sjukskriven i SEX ÅR! Men har nu äntligen kommit tillbaka. Vi pratade länge och väl, hon gav mig en massa tips om hur jag ska kunna varva ner i vardagen och hitta stabilitet. Denna fantastiska kvinna... hon har alltid varit min andra mamma.
Trots att jag hade en helt urlakad dag igår, kom inte upp ur sängen på morgonen. Jag var helt väck! Det var längesedan jag hade en så trött dag... men trots det så fick alla fina samtal, alla fina människor och all den kärleken vi känner för varandra mig att orka. Men på kvällen när det var dags att sova så var det lögn... jag kunde inte. Låg och vred mig i sängen till halv tre, då gick jag tillslut upp och tog mig en lugnande tablett. Trots detta så sov jag urkasst resten av natten och idag har jag varit som en zombie. Ingen ork, ingen fokusering, ingen koncentration. Går inte beskriva det mer än att man är som en levande död.

Sitter dock med en stor tacksamhet i bröstet och känner väldig glädje och kärlek till livet och min familj.

tisdag 9 oktober 2012

Det bidde ingen operation igår. Jag fick snopet åka hem igen. Låg nerbäddad med varm mössa, varm filt, tvättad, rakad och klar och helt redo att åka in på operationssalen då koordinatorn kom och berättade att den tyvärr var tvunget att ställas in pga av massa oturliga saker.
Så jag fick åka upp till avdelningen igen och packa ihop mina saker och åka hem. Fick ny tid den 18 oktober men då kan jag inte, vi åker ju till Rhodos den 21.
Så... typiskt.

Kirurgen ringde mig dock när jag väl kommit hem och berättade läget. Operationen före mig hade tillstött komplikationer och dragit ut på tiden, det fanns inga andra lediga operationssalar då det kommit in akuta fall och dessutom så var det kirurger sjuka. Sånt som händer en gång på miljonen typ. Men jag får en tid i början av november och jag får gå före alla i kön och helst opereras först på morgonen så inget kan hända ;-)

Men när jag kom hem fick jag reda på att jag äntligen fått en parkeringsplats i parkeringshuset här utanför och jag hörde av mig till en säljare vars bil jag vill köpa. Nu inväntar jag bara papper från banken som ska signeras och sen är jag minsann bilägare! Tjohoo!

söndag 7 oktober 2012

Har packat lilla övernattningsväskan, tagit med en oläst bok, bäddat rent i sängen och sktrax ska jag in i duschen för sterilduschning nr 1. Jag fullkomligt älskar Descutan! Inte....
Imorgon är det dags att rulla in i operationssalen igen. Gallblåsan ska äntligen bort.
Just nu är jag lite smått nervös, en sövning är alltid en sövning... Men det ska gå bra!

måndag 1 oktober 2012

Den här parkasen har jag gått och suktat efter ett tag nu. Hittade den på cubus och idag när jag gick in för att kolla efter jeans så såg jag att de satt ner priset med 200 pix. Så jag slog till, nu hänger den så fint i min garderob :)
Nu har jag mig en go vinterjacka så garderoben känns komplett. Nästan ;)