söndag 25 december 2011

Jag har ju slutat tvätta mitt hår med schampo och tänkte nu berätta lite för er hur jag upplever min nya metod "skafferimetoden" också kallad för No Poo. No Poo står för en förtkortning av engelskans "no schampoo" men är också en ordlek av att inte längre vilja ha "skit" i håret eller på kroppen.
Man kan använda sig av olika metoder, det finns balsammetoden, enbart använda vatten, lertvätt, honungstvätt, bikarbonat och balsamtvätt, bikarbonat och äppelcidervinäger.... listan kan göras lång! Det finns en mycket bra hemsida med bra beskrivningar på de olika metoderna och där finns även tips om hur du kan använda skafferivaror till resten utav kroppen. Den sidan hittar du här.
Jag använder mig av bikarbonat och äppelcidervinäger. Just för att den metoden är enkel,bikarbonatet torkar ut mitt annars så feta hår och äppelcidervinägern för att återställa ph-balansen i håret och hårbotten då bikarbonat är ett basiskt ämne, och för att vinägern är bra för min annars så torra hårbotten.
Min utvärdering av det hela såhär ca 1½ månad efter första tvätten är.... Jag kommer aldrig använda vanligt schampo igen!
Jag behöver bara tvätta håret två ggr i veckan numera (jobbar på att få ner det till en gång i veckan) trots att jag numera är kortklippt och har mycket styling i håret och min hårbotten mår så jumlans bra!

Har en tom och urtvättad gammal schampoflaska som jag fyller med ca 1,5 dl varmt vatten. Häller i ca 2,5 tsk bikarbonat och skakar flaskan så att detta blandas. Sen häller jag ut det över håret och masserar in det väl i hårbotten. Man kan tycka att det tar tid inför varje tvätt men man kommer snabbt in i det och det går på ett ögonblick att blanda till.
Låter det verka ett tag och sköljer sen noga ur.



Fyller en gammal schampoflaska på 200 ml där det på ett ungefär är en del äppelcidervinäger och 9 delar vatten. Måttar bara på ett måfå så det kan bli både mer och mindre av allt. Här ska vattnet vara kallt dock! Häller det över håret och försöker jobba in så att det ska komma ner ordentligt i hårbotten (har du långt hår kan du fylla upp en skål med blandningen och lägga ner håret i den och sen hälla blandningen över håret)

Du kan skölja håret lite efter om du vill men det är inte nödvändigt. Lukten försvinner så fort håret torkat.


Om du inte använt naturliga schampon ett tag så kan det vara svårt att gå över till den här metoden på en gång. Håret kräver lite av en avgiftning innan.

Och jag själv kommer nog alltid ha en flaska med vanligt naturligt schampo för tillfällen då man reser bort osv... men här hemma, då är det bikarbonat som gäller!



Nej som sagt, jag kommer ju inte ro iland min träningsutmaning även om jag faktiskt känner mig bättre nu. Men jag ska göra mitt bästa, imorgon beger jag mig ner till gymmet igen och tar mig ett litet lugnt styrkepass.

Jag är inte den som ger mig själv några nyårslöften men utmaningar gillar jag! Veronyca drog igång en utmaning till nästa år som jag hänger på. Under 2012 så ska hon spendera 150 pass på gymmet, allt över det blir en bonus. Jag är självklart på!
Jag har dessutom funderat på om jag ska utmana mig själv med att inte äta godis på hela 2012 och om jag klarar den utmaningen så ska jag ge mig själv en resa sommaren 2013 till New York, stanna där minst en vecka och springa tjejmilen tillsammans med en hel hög av kvinnor från världen över.
Egentligen är det fan inget att ens fundera över, att springa tjejmilen i New York är något jag velat göra länge! Och sluta äta godis är ju enbart en positiv sak, så varför inte?
Jag kan få äta sötsaker men då får det vara något jag lagar till själv, inte köper.

Så... Cilla + inget godis alls under 2012 = Tjejmilen i New York 2013!!

torsdag 22 december 2011

Åh min ursnygga rag bag kom idag! Jag är så jumlans nöjd och glad!


onsdag 21 december 2011

Jag kommer misslyckas medmin träningsutmaning. Känns lagom kul vill jag lova, skit också.
Men jag måste lyssna på min kropp och den hostan och halsontet som jag nu dras med säger att det inte vill träna!
Kul att bli sjuk nu.... lagom till dygnspass på jul med finfina pengar och sen en veckas ledighet med smålandsbesök och barnbus.
Nåja.
Jag skickade faktiskt iväg ett mail till SockDesigners angående deras lilla sock clip som de skickade med.
Idag fick jag svar, och ett mycket trevligt sådant!

"Hej Cilla!
Tack för ditt mail! Jag kan hålla med dig om att en sock clip är en onödig pryl men många kunder tycker att det är toppen och det underlättar deras vardag. Vi har fått lite olika reaktioner faktiskt men mest positivt. När vi har tid och pengar att investera i en ny present till våra kunder så skall jag tänka ut något bättre, det lovar jag :-)
Roligt att du tycker om strumporna, det glädjer mig.


En riktigt God Jul till Dig/Sofia"

måndag 19 december 2011

När jag fick hem min senaste beställning från SockDesigners så fick jag med en liten mojäng som jag inte riktigt begrep vad det var... Efter en stunds sökande på nätet så hittade jag svaret. En sock clip! I min värld den mest onödigaste pryl man bara kan tänka sig.

Sock Clip är en patenterad uppfinning från England (vad annars?) som under tvätten håller ihop dina strump-par. Genom att klämma ihop stumporna med varandra så blandas de inte med de andra strumporna (för det vore ju livsfarligt!) och du behöver sen inte stå och sortera och leta par efter tvätten.
Och detta skickar SockDesigners med! De som tillverkar strumpor i 100% ekologisk bomull! Lite besviken blev jag faktiskt för hur bra miljötänk är det här med en jävla massa plastklämmor i tvätten då? Och tillverkningen av dessa plastklämmor? Hrmpf.
Näe om du nu är så jumlans lat så du inte orkar sortera dina strumpor efter tvätt så tycker jag att du ska bli lite mer wild and crazy och bara slänga ner alla strumporna i en låda och sen mixmatcha dem hur som helst!
Living on the edge! ;-)


Ifjol så köpte Veronyca ett par så jävla snygga kängor som jag vart helt lyrisk över. De är ifrån El naturalista som gör skor åt det ekologiska hållet, med sula i återvunnet gummi och helt i naturens färger. Ifjol var mina fötter... svullna. De enda skor jag då fick på mig var gympaskor. Jag visste att det inte ens var lönt att prova för jag skulle väl knappt få ner stortån. Vet att jag sa till Vera att "nästa vinter kanske... då kanske..."

Häromdagen när jag var hemma hos Vera så stod dessa ursnygga skor i hennes hall och jag kunde inte motstå frestelsen att prova. Foten gled ner som ingenting och skon passade perfekt!

Jag tror minsann att jag ska unna mig ett par nu efter jul... Som en fin present till mig själv för den jävla resan jag gått igenom detta året.

Veronycas par är lila, men då jag hittade dessa röda blev jag kär....

måndag 12 december 2011

Var ute med töserna från jobbet i lördags. Vi var på Belsepub och kollade in Motorbäng och Guns n Posers. Hysteriskt roligt! Det blev en hel del alkohol som flödade och jag fick äntligen haft min återträff med kaptenen och julmust. Det var sweet nostalgi!
Ute på klubben så fick jag uppmärksamhet jag inte fått på länge! Uppskattande blickar, flirtande över baren och liknande. Väldigt roligt men också... jobbigt? Jag vet inte hur jag ska ta det? Med alla dessa år då man knappt ens blivit ihågkommen så kan man aldrig ta något på allvar. Jag är van att bli skämtad med, lite så att man drivit med mig då man stött på mig förut. Och det är annorlunda nu...
Hamnade sen på efterfest och det var samma sak där. Spontana "Fan vad söt du är!" kommentarer. Jag fick till och med höra att ända sen jag satte foten innanför dörren i den lägenheten så hade jag påverkat honom så att han inte kunda sluta titta på mig. Errhmm...?

Det blev ett dygn av totalt sjukt kaos men så jävla roligt att jag kommer leva på det här länge. Att jag nu får dras med stelhet i nacken och ont i hårbotten (!?) det kan jag leva med....

torsdag 8 december 2011

Japp, jag tänker tjata om bra julklappar igen. Jag ger mig inte!

Hos Stadsmissionen här i Göteborg kan du skänka väldigt fina julklappar. Vad sägs om lite glada sommarminnen för 100 kr? Eller en matkasse med enkla matvaror för 260 kr?
Eller en sängplats för en hemlös för 1000 kr?


Det finns många olika alternativ att välja mellan. Klicka på bilden så kommer du direkt till den rätta sidan.

"Årets bästa julklapp är den du ger till någon du inte känner, men som behöver din hjälp"

onsdag 7 december 2011

Igår när min arbetskollega skulle sätta upp nya personalbilder på schemat så sa han att det är dags att ta ny bild på mig för jag är mig inte lik längre...


Denna bild har jag som schemabild på jobbet...




Och detta är jag nu...

Tja, lite skillnad är det nog.

tisdag 6 december 2011

11 pass kvar sen är jag i mål!
Idag blev det ett rejält styrkepass med Stefan, sådär så att armarna numera är spagetti... efter det tog jag mig en lite springtur på bandet.
2,5 km på 20 minuter, jag är mäkta imponerad av mig själv!

Plus att det var så jumlans fint ögongodis där idag igen.... haha.

måndag 5 december 2011

Min mamma är världens bästa mamma.
Efter att ha läst mitt inlägg om julklappsäcken på Gothia Tower så har hon nu satt in pengar på mitt konto så jag kan köpa lite extra julkappar och lägga i den där säcken.
"För något sådant bra har vi ju inte här hemma"

söndag 4 december 2011

Som sagt, jag var ju och klippte mig i tisdags! Här har ni resultatet, jag är mycket nöjd. Tar dock sin lilla tid att fixa då man inte är van vid det... än.


Före



Efter


Efter från sidan






Hell yeah!







Julen för mig handlar om kärlek och familjen. Inte någon tomte eller en hyllning till jesu födelse och framförallt inte om julklappar. All den här köphysterin gör att jag mår illa och blir stressad av julen. Jag har vänner som blir sönderstressade juletid för alla dyra julklappar som ska köpas och som de inte har råd med egentligen. Det är helt galet! Ska en familjehögtid vara så?

Häromdagen när jag åkte hem från jobbet så hittade jag en så bra notis i metro. På Gothia Tower Hotel här i Göteborg har de ställt upp en julklappssäck där man kan lägga en julklapp och på så sätt skänka ett behövande barn i Göteborgsområdet lite glädje.



Sånt här gillar jag! Det är så jumlans enkelt. När du är ute och köper dina julklappar, köp då en extra och åk till Gothia Tower och lägg den i säcken.

Jag köper ju inga julklappar men nu ska jag det, och de ska hamna i den där säcken.

torsdag 1 december 2011

Var nere och tog mig en liten joggingtur på bandet nu på morgonen. Härligt att träna tidigt då jag dels kommer upp i tid plus känner mig pigg resten utav dagen.
Gick lite trögt idag dock, känner av mig låga blodtryck plus att det är den veckan i månaden och då är jag ofta lite segare.
Men testade iaf att öka upp tempot lite nu och det gick bra så nu kör vi vidare på det! Jag närmar mig 5 km sträcket sakta men säkert....

Nu blir det ett avsnitt av SOA och frukost nummer 2!