måndag 28 november 2011

Jag blir mer och mer som min mamma.... numera måste jag sova med benvärmare och tjocka strumpor för att undvika konstant kramp i tår och ben. Trodde aldrig jag skulle kunna frysa på detta viset som jag gör.


Ibland blir man bara sådär jävla glad så man kan inte sluta le!

Det tycker jag att vi firar med ett hurra!!!

lördag 26 november 2011

Nu är ju julen snart här och med den all köphysteri och jakt efter den perfekta julklappen. Jag har i många år dissat julen med all denna stress och galenskap, har inte riktigt begripit mig på bergen av julklappar som man köper till varandra...
Barn som blir galna för att de inte får lika många julklappar eller avundsjuka på kusinen som minsann fick en fyrhjuling och själv bara fick en mobiltelefon och full hockeyutrustning. (Ja, det värsta av allt är att detta är exempel tagna från familjer i min närhet) Ärligt talat så gör det mig illamående.
Jag är mycket lycklig över att vi vår familj valt att sluta köpa julklappar till varandra. Jag kan köpa något om jag hittar en sak som jag vet att den här personen verkligen skulle bli glad över, eller göra en egenhändig julklapp som familjen kan få ta del av. Det vi i min familj numera gör är leker den såkallade julklappsleken. Jag hade aldrig hört talas om den innan jag började på tolklinjen.
Vi köper två julklappar för max 100:- och sen läggs alla i en hög på bordet. Med två tärningar så slår man sen laget runt och när du får en sexa eller en etta så får du välja en julklapp. När du fått två paket så får du stå över och vänta tills alla har två paket.
Sen öppnar man.... och efter det börjar det roliga och helt hysteriska.
En klocka ställs på ca 20 minuter och läggs undan. Sen börjar man slå med tärningarna igen och om du får en sexa eller en etta så får du byta paket med någon annan. Det här blir en galen stund i kamp mot tiden och för att försöka behålla den där grejen som just du vill ha.
Otroligt rolig lek och man skrattar helt galet! Till och med mormor då hon var 97 år gammal hängde med och tyckte det var roligt.
Julen ska handla om familjen och gemenskap. Inte julklappar och den enorma mängden pengar som läggs på dem....
Vilket då får mig att komma in på några jävligt bra julklappar som man kan köpa! Julklappar som kanske får dig att tänka efter lite innan du köper ytterligare en barbiedocka eller plastbil till samlingen av onödiga saker. Som kanske kan få dig att stanna upp och inse hur bra vi har det med det vi redan har och att vi faktiskt inte behöver fylla på vårt liv med massa fysiska saker...

Unicef har världens bästa projekt på gång just nu där du kan hjälpa till att rädda och förändra barns liv. Du kan köpa vätskeersättning, vaccin, skolböcker, kex, skolpaket, hiv-paket... hur mycket som helst! Klicka på bilden så kommer du direkt till hemsidan.


Vad jag önskar mig i julklapp?
Att alla, som kan, i vårt avlånga land kunde köpa ett paket var och skicka iväg.
Jag och världens finaste Veronyca hade ett långt och underbart samtal igår om relationer. Jag har på det sista reflekterat en hel del över diverse relationer som jag har i mitt liv, varför jag har dem, hur de ser ut osv.
Vi insåg båda att vi allt för länge varit sådana där som håller fast, vi är nästan alltid "the doers", de som hör av sig och ser till att man träffas.
Den som man alltid kan vända sig till för hon lyssnar, hon är alltid vännen.
Men det är fan bra med det nu! Det tar så jävla mycket energi från mig och såvida jag inte själv får tillbaka så tänker jag faktiskt inte ge. Jag finns här och om någon vill mig något så ja... ring, skicka sms eller vad fasen som helst. Jag är trött på att vara den som allt för ofta initcierar.
Nu tänker jag fokusera på de relationerna i mitt liv som ger mig så mycket kärlek, glädje och energi tillbaka. De relationerna där jag får vara stöttepelare men där likväl den andra partern är min stöttepelare.
Vänskap på lika villkor.
Närhet på lika villkor.
Intimitet på lika villkor.
Kärlek på lika villkor.

Jämnställda relationer helt enkelt.
Because I'm worth it!

fredag 25 november 2011

Jag ska till frisören på tisdag och klippa mig. Håret i nacken har blivit alldeles bedrövligt långt för att ens se snyggt ut i den korta bob jag egentligen har.
Men nu är jag inne på att klippa mig ännu kortare... har länge varit sugen på kort hår men av olika (jävligt töntiga) anledningar inte vågat. Men de sista året har håret blivit kortare och kortare och nu kanske det är dags att ta steget?
Jag är nyfiken på en sk. pixie frisyr. Inte den allra kortaste modellen men kanske ngt i stil med de som är på bilderna här under. Allra snyggast är Michelle Williams i sin, gaaaalet läckert!









Vad tror ni? Är det ngt jag skulle kunna passa i?

Vi får se vad som händer....



onsdag 23 november 2011

Vad jag bara älskar Folktandvårdens små käcka sms de skickar dagen innan man ska dit! Not.

"Hej Cecilia! Påminnelse: Folktandvården 24 november kl 17:20. Välkommen!"

Ööhh... vad tror ni jag tänkt på sen jag fick kallelsen? Tror ni jag kunnat sova ordentligt den sista veckan?
Ångest, ångest på väggen där..... Min tandläkarskräck blir bara värre med åren.

lördag 19 november 2011

Hos Pernilla hittade jag en bild på världens snyggaste väska! Det är en Rag Bag och finns att köpa här.
Det bästa av allt är att den är gjord av återvunna tesäckar!
"Återvunna tesäckar från indiska teplantage i väskform. Lokala ”rag pickers” samlar in tesäckar från hotell och restauranger, tvättar och syr väskor av dem. Varje väska blir helt unik baserat på vilket plantage tesäcken kommer ifrån och hur de som syr väskan väljer att skära säcken. Väskorna fodras med svart tyg. Fodrat fordral för lap-top upp till 17". Sidofack."



Den finns som datorväska (se bild) och messengerbag. De har även tillverkat en vanlig axelremsväska i återvunna brandslangar.

Jag blev huvudstupa förälskad i datorväskan även om jag inte äger en laptop (men tänk dock vad många böcker jag får ner i den!)

Så den här får minsann bli en julklapp till mig själv. Den ska bäras med stolthet!


tisdag 15 november 2011

Okej, har nu gjort min första hårtvätt med bikarbonat och äppelcidervinäger. Så nu blir det spännande att se hur bra resultatet blir och hur länge håret håller sig rent. Jag vill ju gå ner till att tvätta håret enbart två ggr i veckan och enligt de som använder sig av denna "No poo" metod så funkar det.

För er som är nyfikna, kolla in här
... och gifter jag mig inte med han i inlägget här under så ska jag minsann bli Hollywoodfru till den här nötnosen. Men jag tänker behålla min intelligens.



Stefan är tillbaka och mina armar är döda... ungefär som the members of church of england ;-)




I love this man and I'm going to marry him!

måndag 14 november 2011

Åh herre min je vilket ögongodis jag har på gymmet! Det är en fröjd att gå och träna vill jag lova ;-)
Men det är inte riktigt därför jag numera släpar min platta röv dit, nej jag har blivit besatt av min utmaning. Såpass besatt så att jag nog fasen måste lugna ner mig lite.... Mina ben värkte idag och jag fick ont i mitt knä efter 4 km. Tur att Stefan kommer hem nu för min kropp klarar nog inte mer konditionsträning flera pass i rad på det viset som jag nu plågat den med. Tänk vad svårt det ska vara att ge sig på styrketräningen ensam? Men det är fasen inte lika roligt som att ha någon som står och viskar "döda valpar" brevid dig bara för att få dig att börja skratta när du tar i så att ögonen håller på att poppa ur skallen på dig. Nepp, det är det fasen inte.

Nå mina vänner, ni som hängt på min utmaning. Hur går det för er?

fredag 11 november 2011

Ni vet det jag skrev sist när jag varit nere och sprungit på löpbandet? Det visade sig att jag visst har lågt blodtryck (100/60) så det var ett blodtrycksfall jag fick. Visst, jag har efter operationen ofta märkt av yrsel, kallsvettningar och svartnande för ögonen i samband med att jag reser mig upp från en stol eller soffan men aldrig när jag tränat.
Så tydligen påverkar vätskebrist det hela också, och saltbrist.

Så nu får jag testa att köra på med mer vätska (ja jag vet... jag är skitdålig på att dricka tillräckligt!) och salta min mat mer så får vi se om det hjälper.
Märkte nu ikväll på löpbandet att orken faktiskt inte fanns i kroppen på samma sätt som den har. Men det blev 3,8 km iaf, dock inte löpning hela tiden. Bah. Känns som ett nederlag... Morr.
Jag blir besatt när jag utmanar mig själv på detta viset.....

onsdag 9 november 2011

Min fina mössa som Sofia sytt. Finns att köpa i många fina färger och mönster till både stora och små på www.lykkelitenmossan.blogspot.com


Begav mig ner till gymmet för att köra ett konditionspass men jag vete fasen vad som händer med mig... efter ca 1 km så börjar det pirra och sticka i benen, jag blir varm i huvudet och börjar kallsvettas. Efter ytterligare 500 meter som viker sig nästan benen på mig så jag får trycka på nödstoppen och stanna. Har inte ätit sämre än vanligt, inte druckit sämre än vanligt... Nåja, bara det inte är ngt ihållande.
Så det fick bli ett styrketräningspass istället. Så nu är jag svag och pirrig armarna också men det beror på mjölksyran jag pumpade upp ;-)

söndag 6 november 2011

Rädda Hugo!




Det här är Hugo, och han har den ovanliga och obotliga sjukdomen Junktional Epidermolysis Bullosa Herlitz. Det innebär att han inte tål beröring. Chanserna för honom att överleva sjukdom är inte stora. Men i USA har det gjorts flera lyckade benmärgstransplantationer på barn med EB. Dock görs det inte i Sverige och sjukvården vill inte hjälpa Hugo och hans familj att antingen flyga hit läkare eller skicka familjen till USA.

Det är snart jul, tänk så mycket pengar ni kommer att spenderas på julklappar. Här kan du ge Hugo och hans familj den finste julklappen de kan få, en chans att Hugo ska få leva.
Skriv gärna under namninsamlingen också och sprid sen ordet på era bloggar eller sociala nätverk.
Kika gärna in på familjens blogg också.


Sprid lite kärlek i höstmörkret!
Jag var på 30 års fest/maskerad igår. Själv är jag egentligen inte alls så förtjust i maskerad så jag gick inte all in så att säga... Men tyckte ändå att jag fick till en ganska så snygg kvinnlig version av Freddie Kreuger. Eller kanske... Mrs Kreuger?


Väldigt behändiga knivar det där.... man kan pilla sig i näsan, i örat och klia sig själv på ryggen serru!






fredag 4 november 2011

Dagens träning:

300 meter gång, 3 jävla km löpning och avslut med 300 meter gång.
Host... ja, jag är något exalterad över mina 3 kilometers löpning. Det här är ett enormt steg för en tjockis som aldrig klarat av att springa förut.
Så idag inte bara springer jag... jag svävar!

onsdag 2 november 2011

Första passet på min utmaning avklarat! Och vilket pass sen då!!
Eftersom min styrketräningspartner Stefan är på jobb utomlands i två veckor så misstänker jag att jag kommer befinna mig gaaanska så mycket på löpbandet under den tiden. Och så gjorde jag även idag.
Det blev 35 minuters pass som vanligt men... utav 3,8 km så sprang jag 3 km och gick enbart 800 meter! Började med att springa 2 km och sen gå 500 meter, sen sprang jag ytterligare 1 km och avslutade med 300 meter gång.
Cilla. Sprang. Två. Fricking. Jävla. Kilometer. I. Ett. Sträck!!

Har insett att jag gick ut med för snabbt tempo. Alla tidningar som jag numera plöjer om löpning så står det att man ska börja med att springa ganska så långsamt och sen öka upp tempot när uthålligheten kommit. Så därför drog jag ner lite på tempot och se, det gick ju klockrent!



Jag har bestämt mig för att ge mig själv en rejäl träningsutmaning att klara detta året. Det är nu 8 ½ veckor kvar av detta året och min tanke är att jag ska ha avklarat minst 30 träningspass tills dess. Det är i snitt 4 i veckan. Blir det mer än så, då är det en bonus och jag ska fundera ut en fin belöning till mig själv för det.

Det kommer bli tufft och svettigt men jag ska fixa det!

Som träningspass kommer jag även räkna in längre promenader i rask takt på minst 40 minuter. Så kanske jag äntligen kommer igång med att gå en bit hem från jobbet varje dag, som jag gjorde förr.


Hänger ni på? Ni behöver inte ha samma utmaning som jag utan skaffa er en egen så följs vi åt vetja!

Jag slänger upp en ticker här till höger som håller räkningen på mina träningspass.


Kom igen!

tisdag 1 november 2011

100% naturlig och komposterbar tandborste!



Har testat denna tandborste där skaftet är gjort av bambu och stråna av bambukols fiber (bio polymer helt utan plast, från bambu cellulosa).
Jag var lite skeptisk till en början då jag har en ganska så stark aversion till att stoppa trä i munnen, ett tag var det så illa att jag inte ens kunde äta glass från glasspinnar. Men jag har alltid ryst extremt mycket då ngn tuggar på till exempel en glasspinne. Så ni kanske förstår min tvekan till denna tandborste?
Men, jag måste säga att jag gillarn! Den är som vilken tandborste som helst. Och väldigt mjuk i stråna vilket är en fördel för tandköttet. Många tenderar att borsta sina tänder för hårt och då passar det ypperligt att ha en borste med mjuka strån. Dock kommer väl aldrig jag stå och tugga på den... men varför göra det?
Priset är väldigt bra även det (med tanke på att du kan lägga denna tandborste på komposten när den gjort sitt istället för att slänga ytterligare en i plast på vårt berg av sopor)

Kostar 49:- och finns att köpa hos Maryfly, såklart!
Äntligen är julmusten här!


Nu blir att att avnjuta lite rom och julmust, bästa kombinationen ever! Som föll på mig av en slump på en efterfest då colan var slut... Men det är tydligen inte helt ovanligt, även herr Backman verkar tycka att det är en höjdarkombo :-D



Mmmmm.... mumma!