onsdag 30 mars 2011

Äntligen hemma igen! Allt har gått jättebra och jag mår förträffligt bra. Även om jag har en del sura uppstötningar och andra konstiga "mättnads" känslor jag inte haft förut. Lite svårt att få i sig all mat men det är inte så konstigt, jag är fortfarande svullen i magen. Det kommer lägga sig med tiden. Så nu blickar jag bara framåt, för nu ska det fanimig bara bli bättre


Fick världens största fläskläpp också. Syns dock inte så tydligt på bilden men fan vad det känns.... Antaligen så fick jag mig väl en smäll när jag vart intuberad under narkosen. Den är något mindre idag så det går åt rätt håll ;-) Sövdes vid 8-tiden i måndags morse. När jag rullades in i operationssalen så kom nervositeten på allvar. Jag blev riktigt rädd och tack och lov för de snälla narkossköterskorna. Då insåg jag ju på riktigt att jag faktiskt skulle sövas och det finns en risk att man inte vaknar upp igen. Lamporna i taket började snurra och sen minns jag inget mer förrens fyra timmar senare då en sköterska på uppvaket talar om för mig att min mamma har ringt. På kvällen, uppe på avdelningen, fick jag prova på att dricka lite vatten och det gick bra. På tisdagsmorgonen fick jag saft och thé, sen till lunch blev det tomatsoppa och den smakade himelskt.... Har nog aldrig ätit något så gott förut ;-)
Idag har det varit lite svårare att äta men jag ger mig fan på det. Har suttit med en svampsoppa nu i närmare 40 minuter och den är inte riktigt slut än, men jag börjar se botten... haha.
Nu är det gjort och det känns overkligt på något sätt. Men jag är peppad och ser fram emot utmaningen jag har framför mig.
Nu panodil, lite mer soppa och sen mys med katterna!

söndag 27 mars 2011

Veckans IN:

  • 2 tunikor

  • 3 par trosor

  • 2 bh-toppar

  • 5 små plastburkar med lock - från mamms

  • 1 par jeans - från älskade Vivvi

  • 1 svart tunika - från Vivvi

  • 2 påslakan set i ekologisk bomull

  • 2 örngott i ekologisk bomull

Veckans UT:



  • 1 väska - gåva till en vän

  • 1 plastväska - soporna

  • 2 trosor - soporna

  • 3 trasiga strumpor - soporna

  • 2 linnen - Emmaus

  • 1 tröja - Emmaus

Sammanlagt: +8


Ja jisses. Det blev ingen bra vecka... aj aj aj. Men jag har tankarna på lite annat än rensning just nu. But... I'll be back!

Jag har blivit helt beroende av att virka. Mamms lärde mig att virka mormorsrutor igår pch jag kunde omöjligt sluta när jag väl fått in snitsen. Så det slutade med att jag gjort fyra stycken. Sen hade jag ont i armen, haha. Sitter ju och spänner mig och är inte riktigt van att använda händerna på det sättet. Men det är kul! Så nu ska jag köpa garn idag (har fått med mig en bunt färgglada garner av mamms så jag kan virka lite på tåget också) och sen har jag min sjukhusvistelse och sjukskrivning kirrad! Älskade mormor virkade alltid tofflor till oss utav sådana här rutor. Och hon hade påbörjat en filt innan hon gick bort, den avslutade min svägerska. Jag ska också göra en filt tänkte jag.
Första delen av projekt virkad filt avklarad!

tisdag 22 mars 2011

Var på sjukhuset hela förmiddagen igår för inskrivingsbesök. Det var blodtagning, information, träff med kirurg, dietist, narkosläkare och världens sötaste sjuksköterska om jobbar på avdelningen där jag ska ligga. Det känns bra. Fick också träffat fler som är nära sin operation och fick ventilerat lite med dem, det kändes mycket skönt. Jag är inte ensam, fast det visste jag innan men det är skönt att se ansikten.
Fick förklarat hur viktigt det är med flytperioden innan operation. För om levern inte har krympt så kan de inte operera så därför rekommenderar de 3 veckors flyt innan. Jag flyter ju bara nu i 2½ vecka eftersom jag fick tidigare operationstid.

Jisses... på måndag morgon händer det verkligen. Då blir det min andra födelsedag. Då jag får chansen att börja om på nytt.

söndag 20 mars 2011

Veckans IN:
  • 1 Soffa
  • 1 Klöspelare till katterna
  • 3 böcker från adlibris
  • 1 Dustvål från Bentley Organic
  • 1 Bodylotion från Bentley Organic

Veckans UT:

  • 2 söndriga och slitna påslakan - soporna
  • 2 slitna örngott - soporna
  • 1 gammal och utgången ansiktspeeling från Body Shop
  • 2 plastlådor med lock (gamla glassbyttor) - återvinning

Sammanlagt: 0

Nåväl. Jag hamnade iaf på plus/minus noll. Inget plus. Det är huvudsaken. Och katterna har äntligen fått sig en ny klöspelare. Och jag min soffa. Över det är jag sjukt nöjd!

lördag 19 mars 2011

Vilket lyckokast!
Jag vann en tävling hos Jenny och fick det här schampot från clearlife.se Ett schampo jag ABSOLUT kommer köpa igen! Snacka om ett lyckokast.... det är för torrt till skadat hår vilket egentligen inte alls stämmer på mitt då jag snarare har fett hår och torr hårbotten. Men, mitt hår har nog aldrig varit så här fräscht och rent så länge som nu!
Jag kan lätt gå tre dagar utan att tvätta håret numera, förut fick jag tvätta det varje dag, minst varannan iaf.
Det bästa av allt är att det är helt naturligt, inga konstigheter alls i.

Länk till dess produktbeskrivning på clearlife.se finns här.

Hårbotten min är fortfarande något torr och irriterad men oljeinpackningar gör nog susen på det. Kokosolja ska visst vara bra, det ska jag absolut testa.
Men mitt flottiga hår är ett minne blott!

torsdag 17 mars 2011

Idag är en bra dag!
Kaffet smakar gott.
Solen kämpar tappert med att ta sig genom molnen och det älskar jag den för.
Soffan är på plats och lägenheten är nystädad.
Nybäddad säng.
Det ska tvättas kläder.
Och resten utav dagen ska jag umgås med underbara människor som jag inte sett på länge!

Det är svårt att toppa sådana dagar....
Fick hem min soffa igår så nu är lägenheten komplett. Har saknat det där med att krypa upp i ett soffhörn faktiskt....
Mesarna hittade självklart sin plats på en gång. Varför ligga I soffan när man kan ligga PÅ dess ryggstöd?



tisdag 15 mars 2011

Veckans IN:
  • HURRAW! Lipbalm mint - Gåva från en vän

Veckans UT:

  • Ett par gamla träningsskor - soporna
  • En trasig regnjacka - soporna
  • Ett par söndriga fingervantar - soporna

Sammanlagt: -2

Konstigt vad man samlar på sig lustiga saker egentligen? Hålet i regnjacka upptäckte jag för säkert ett år sen, men slängde jag den då? Hmm.... du måste nog tänka lite mer Cilla.

måndag 14 mars 2011

Idag bestämde jag mig. Nu ÄR det vår!!

Och när man väl bestämt sig så känns det i hela kroppen och i själen. Jag är pigg, glad och trallar lätt på jobbet med äkthet. Nu mår jag bra!

Vinterjackan åkte in i garderoben, vårjackan åkte fram och basketkängorna åkte på.
Ingen sol ute men fan så mycket sol i sinnet!

tisdag 8 mars 2011

Det här är sista veckan i resten utav mitt liv då jag kan äta som jag gjort. På måndag ska jag börja leva på flytande föda, skall göra så i tre veckor sen är det dags för operation. Jag är peppad och ser fram emot detta. Flytet kommer bli jobbigt men samtidigt så vet jag inom mig att det är den absolut sista gången jag utsätter mig för något sådant. Jag ska bli frisk och "normal".
Det är sjukt vilka konstiga bilder och tankar vi överviktiga har. Jag vet att många säger att det är insidan som räknas, och ja i längden är det säkerligen så. Men det man ser först och främst är utsidan. Och det är inte ofta man får höra fina saker om den. Absolut inte från mig själv, haha. Men jag vet ju med mig själv att jag blivit mer folkskygg, jag drar mig undan och är inte alls lika förtjust i att gå ut på krogen längre. Kan väl iofs ha med åldern också att göra... men det är inte kul att vara ute på krogen och de enda uppskattande blickarna du får är ifrån (ursäkta mitt uttalande nu, inte alls min mening att verka rasistisk) män från länder under ekvatorn där det anses vackert med stora kvinnor, och här dregglar de över dig så du knappt ens vågar svepa med blicken åt deras håll. För så fort du vänder dig ditåt så tar de det som en invit. När jag vänligt, men bestämt, tackat nej för sjunde gången så har jag faktiskt fått höra att jag borde inte vara så kräsen med tanke på hur jag ser ut. Att jag ska vara glad för att det finns de som gillat feta kvinnor. Jo, jag har fått höra det, på riktigt. Och de förstår ändå inte utan när du ska gå hem så står de utanför och väntar. Obehagligt.
Likaså har jag fått höra av tjejer som förmodligen blir osäkra och medlidsamma för min skull, hur söt jag är. Med en väldigt "naaaawww... men kolla vad söt hon är" ton.
Okej, jag är fet men jag är inte utvecklingsstörd!
Vi människor är ytliga och jag längtar efter att slippa fördomar. Och då även slippa mina egna... och ja, jag vet att mycket sitter i huvudet och det jobbar jag också med.

Hittade ett roligt ställe på nätet där jag kunde göra en modell av hur jag ser ut nu och hur målet kommer se ut. Nu stämmer absolut inte allt men man kan få ett hum iaf.

Jag nu.

Förhoppningsvis i mål.





5 april blir alltså min operationsdag. Min andra födelsedag. Jag börjar bli smått nervös och orolig och det är många tankar som surrar i huvudet. Men framförallt ser jag fram emot att få starta mitt nya lättare liv.
Och just nu längtar jag efter gymmet... jävla hosta ge med dig!

måndag 7 mars 2011

London, London, London.... Precis som jag trodde så blev jag kär i staden. Jag vill dit igen, typ nu.
Vi hade några fantastiskt härliga dagar med många starbucksbesök och shopping. Lyckades trolla oss fram i tunnelbanan utan att åka vilse, trots rusningstrafik och ombyggnationer. Höll även på att verkligen missa planet hem. Slöa och bakfulla så slogs våra, annars extremt välplanerade och ordningssamma, hjärnor ut och vi båda förlitade nog oss för mycket på den andre. Vi insåg att flyget skulle lyfta om 15 minuter. Och då var vi i den andra änden av flygplatsen. Jag lovar, jag har aldrig sprungit så förut och jag dog när vi väl lyckades komma på planet. Det var som i en taskig film ni vet? Där flygplansdörren stängs precis bakom en. Så var det för oss. Då bestämde sig min kropp för att bli sjuk.


Men London är vackert och människorna är extremt trevliga. Även mot korkade turister som oss :) Jag köpte nog inte en enda sak som jag egentligen tänkt... jo mina converse fick jag ju tag på, men annars så blev det mest spontanshopping. Det är som sagt så mycket att se och uppleva.

Men den här toppen är nog det bästa köpet. Den är verkligen så jag :D

söndag 6 mars 2011

Veckans IN:
  • 2 toppar
  • 1 starbucksmugg
  • 1 handväska
  • 1 par olivgröna converse
  • 1 skrivbok

Veckans UT:

  • 1 par skor - soporna
  • 1 strumpa - soporna

Sammanlagt: +4

Imponerande nog blev det inte ett så stort plus denna vecka. Men det blev inte riktigt så mycket shopping i London som jag trott men lite mer än det jag angett här. Vissa av sakerna är köpta till världens bästa ungar så de ska ges bort :)Men det finns alldeles för mycket att uppleva i London! Får bli mer shopping nästa gång.

Blev fullkomligt hopplöst förälskad i denna stad...

tisdag 1 mars 2011

Då var då äntligen dagen som man längtat så länge efter äntligen här. Kan inte riktigt begripa att vi faktiskt ska åka idag och att vi ikväll kommer sitta på en lokal kvarterspub och avnjuta underbar ale. Känns skönt att ha med sig Åsa, hon kan det där med London.
Jag ser verkligen fram emot några dagars semester, lyssna på fantastisk underbar engelska, dricka gott, äta gott, shoppa loss och bara vara. Kommer komma tillbaka som en ny människa :)


Sen på torsdag kväll ska vi ju dessutom sen Robyn! Som jag egentligen från början inte varit något större fan av men hennes sista platta må jag säga har gjort underverk. Jag gillar henne skarpt och att få sen henne just i London blir jävligt roligt.




Vi hörs när jag kommit hem igen!
Off she goes.