tisdag 31 augusti 2010

Söndagens träning:

Crosstrainer: 40 minuter = 6,3 km
Woohhoo! Nu vet jag att jag fixar det så det är bara att köra på!

Var uppe på gymmet nu på morgonen också. Men då jag ska iväg och jobba sen så blev passet inte lika långt som vid ledig dag.

Styrketräning: 30 minuter, varierade muskelgrupper

Crosstrainer: 30 minuter = 4,56 km (Faaaaan, 100 meter kortare! ) ;-)

Nu dusch sen frukost.

Puss!

lördag 28 augusti 2010

Dagens träning:

Promenad: 30 minuter rask takt

Styrketräning: 30 minuter varierade muskelgrupper. Ökade på vikterna med 2,5 kg

Crosstrainer: 30 minuter = 4,66 km (samma som förut men det flöt på mycket lättare nu. Tror jag är redo att öka till 40 minuter...)


Ibland tittar jag på Biggest Looser för att få lite inspiration. Jag gillar programmet stenhårt för tränarna kör verkligen slut på deltagarna. Precis sådär slut som jag önskar bli, men som jag inte vågar än. Jag vågar inte ta ut mig så mycket, hör ni själva hur löjligt det låter?
En utav deltagarna sa en dag något mycket klokt. Hon sa att när man väl har sprängt den första gränsen för vad man inte trodde att man klarade av, så klarar man allt. Och det är så sant! Tanken påverkar resultatet så otroligt mycket. Förr trodde jag att jag inte klarade mer än 10 minuter på crosstrainer och det var knappt att jag gjorde det också. Men positivt tänkande tar dig långt! Idag klarade jag som sagt 30 minuter utan svårighet och jag känner att jag måste sätta nytt mål för att utvecklas. Så nu är det 40 minuter som gäller härdanefter.

Vill ni ha mer inspiration så kolla på den här killen. Där kan vi snacka om att klara allt. Vilken glädjeinspiration!

fredag 27 augusti 2010

Jag har blivit med jeans!
Är sjukt nöjd. Har ett tag legat mellan två storlekar i byxor och det har fungerat att ta den mindre storleken när det gäller stretchjeans men inte annars. Idag fick jag dock köpt ett par, i mindre storlek, UTAN stretch! Är så gräsligt päsligt nöjd så jag kan inte låta bli att rimma dåligt, haha.
Egentligen tillåter inte min ekonomi några utsvävningar denna månaden (med tanke på dubbla hyror och flytt) men som min kloka kollega sa; "Man måste ha kläder" Hon är vis hon, det måste vara något med årgången.....
Vi har varit på minisemester med jobbet. Hamnade på High Chaparral och trots att det regnade och vi i stortsett var ensamma på hela stället så hade vi fantastiskt roligt. Något vi absolut kommer göra igen nästa sommar.

Åsa och jag. Vajjert!


Vi åkte tåg och blev rånade. Lyckades fånga rånet på film, känner ni igen förövaren så kan ni ju alltid ringa till Efterlyst. Jag undrar vilka som egentligen hade roligast.... vi fem som satt i tåget eller de fem som spelade upp rånet. Kul som fan var det i vilket fall. Haha!



Nu ska jag fortsätta njuta av en härlig ledig helg. Fredagskvällen firas med rosé. Dock utan fanta denna gång....

Imorgon blir det gymmet igen!





söndag 22 augusti 2010

Var och tränade idag, det gick gräsligt trög.....
Men 30 intensiva minuter på Crosstrainern blev det iaf.

Jag är bra!

lördag 21 augusti 2010

Vi har diskuterat en hel del religion och evolution på jobbet de här dagarna som varit. Det jobbar några hos oss som är medlemmar i Jehovas vittnen och två av mina arbetskamrater hamnade i en hetsig diskussion om huruvida evolutionen har funnits eller ej. Tjejen som är med i Jehovas hävdar ju bestämt att den aldrig funnits, att gud har skapat allting. Att det omöjligen kan vara en slump att jorden kom till och att vi finns här idag. Hon tog med sig en tidning, vakttornet, där det fanns en massa artiklar som sade sig motsäga evolutionen. Jag läste tidningen och tanken slog mig hur lika vi tänker, fast ändå olika....
Jehovas anser att jorden ligger där den ligger för att gud har skapat allt för vår skull, han har alltså valt att lägga jorden där den ligger med det exakta avståndet till solen och månen, så det blir rätt syre och rätt atmosfär för oss människor att leva i. Han har skapat allt detta för vår skull, för allt levandes skull.
Jag anser däremot att vi människor existerar tack vare att jorden ligger där den ligger. Hade den legat på en annan plats i solsystemet så hade vi inte funnits.
Ser ni likheten i tänkandet fanns ändå den gigantiska skillnaden?

Det här är ganska jobbigt för mig med tanke på hur många år som jag faktiskt varit troende. I 32 år utav mitt snart 34 åriga liv har jag trott på gud/en högre makt. Även om jag de sista åren mer och mer övergick till att bli agnostiker så har det alltid lutat mer åt "tro" hållet. Jag har alltid velat tro, jag har alltid behövt tro.
Jag kan känna mig tom idag på det sättet. Jag har inte den tron kvar och det är tomt. För tron inhyser ett slags hopp. Hopp om att man inte är ensam, att man är älskad. För jag vet hur underbart det kan vara att stå i kyrkan och uppfyllas av "den helige ande". Att bli frälst. Att känna hur alla problem, alla svarta och svåra tankar bara rinner av en. Att man är i gemenskap, man är någon, man betyder något. Man blir helad. Jag vet att folk upplever den känslan, jag har själv upplevt den.
Skillnaden idag är väl den att jag istället för att tro på en högre makt så tror jag på människan. När många människor hyllar något gemensamt, bygger upp en stämmning så bildas en energi. Den energin är det som blir frälsning.
Du kan uppleva precis samma sak på en riktigt bra konsert. Man är många människor på samma plats som tycker som du, som hyllar samma som du. Visst blir det en rejäl stämmning och energi utav det!? Återigen handlar det om att höra till, att vara någon, att finna gemenskap.
Jag tror idag att vi inte behöver en gud för det, vi kan hitta gemenskap i varandra ändå.

Att hitta frälsning handlar om att tro på något. Där vänder sig många till en högre makt, gud, Jehova, Allah osv....
Jag önskar att mer människor skulle våga tro på sig själva, människan, istället och förstå att det faktiskt räcker med det. Vi räcker.

Men jag respekterar folk som tror på gud.
Jag tror ju också. På oss.

torsdag 19 augusti 2010

Idag så körde jag först styrka på gymmet och avslutade med kondition. Min kondis är ju som sagt nästintill obefintlig, något vidare flås finns alltså inte. Men häromdagen fick jag hem nya numret av ToppHälsa, världens bästa tidning, och i den fanns en löparskola med Maria Akrakas. Hon hade lagt upp ett 6 veckors schema för att hitta bästa joggingformen och flåset. Tänkte att jag skulle prova mig på detta. Som jag sagt förut så har jag som mål att kunna ge mig ut och löpträna. Än så länge väger jag för mycket och mina leder tar allt för mycket stryk, plus att mitt diskbråck protesterar vilt. Så... jag kör min kondition på crosstrainer eller cykel.
Så jag kör detta schema på crosstrainer.
Vecka 1: 30 minuter. Jogga 1 minut, gå 1 minut.
Vecka 2: 40 minuter. Jogga 2 minuter, gå 1 minut
Vecka 3: 45 minuter. Jogga 3 minuter, gå 2 minuter
Vecka 4: 40 minuter. Jogga 3 minuter, gå 1 minut
Vecka 5: 3x10 minuter jogg. Vila två minuter mellan passen (jag tänker gå)
Vecka 6: 2x15 minuter. Spring snabbare än vanligt.
Nu bör min kondis vara förbättrad... hoppas jag, haha. Där man ska jogga ger jag järnet. Gjorde så idag iaf och det kändes. Järnet för mig. Jag sätter mina egna gränser och mål, jag jämför mig inte med andra (mitt egna mantra)

Vi får se hur det går. Jag hoppas att crosstrainern kommer ge resultat, för bättre kondis vill jag verkligen ha.

När jag kom hem låg jag på spikmattan i närmare en timme. Nu sippas det på en kopp kaffe och för att dämpa det värsta pms monstret så har jag köpt hem glass. Isglass. Cars från triumfglass, en utav de kalorifattigaste glassarna. Smakar helt okej och dövar monstret bra.
Men piggelin är bättre. Mycket bättre. Och bara 5 kalorier mer än Cars.
"I Sverige kan vi köpa ca 4 liter bubbelvatten för ca 50 kr. För samma pris kan du ”köpa” 4 500 liter rent vatten åt barnen i Pakistan. Visst är det en bättre investering?! Dessutom kan du göra det direkt via din mobil SMSa LIV till 72 900 och ge 50 kr till UNICEF. Behöver du ens fundera?"

Kopierat från Veras blogg. Så sanna ord att jag inte kunde låta bli att dela med mig utav dem.

GÖR'T!

onsdag 18 augusti 2010



PMS monstret äter upp mig... inifrån och ut....

måndag 16 augusti 2010

Ni vet att jag för ett tag sen skickade in mina gamla mobiler till Love2Recycle? Idag fick jag tre checkar på sammanlagt 611 kr i brevlådan. Ett mycket välkommet tillskott n i kassan just för tillfället.
Så denna tjänsten rekommenderar jag med glädje! Smidigt, snabbt och enkelt. Och eftersom jag skickade in tre mobiler så gå 30 kr till Plan Sverige. Mycket, mycket bra!


Klicka på loggan så kommer du till deras hemsida.

söndag 15 augusti 2010

Efter tre veckors träningsuppehåll, med enbart promenader, så är det svårt att dra sig tillbaka till gymmet. Man får inte glömma varför man går och tränar, det är viktigt att hitta tillbaka till motivationen. Men det är svårt... det tuffaste är att stå ut de två första veckorna, sen brukar det falla in i rutin och det är inte lika jobbigt längre.
Jag ville så gärna ge upp efter 3 km på cykeln idag, men jag bet ihop. Efter 6 km så trodde jag att jag skulle dö men då hade jag ju cyklat över hälften... så det blev 1 mil idag också. På 24 minuter vilket faktiskt nog är rekordet hittills. Kanske jag tog ut mig lite för mycket och det var därför jag ville ge upp? Jag vet inte, jag vet bara att jag inte gjorde det och det känns skönt nu.
Har ju en otrolig nyår att se fram emot, jag hoppas allt går vägen och att det blir som de tänkt. DET är motivation om något! Kärlek.... vackert.

Gjorde SvD:s valkompass innan och det blev Lars Ohly som pratade med mig! Blev jag förvånad? Nepp. Mitt hjärta har länge legat hos vänsterpartiet.
Det är bara 35 dagar kvar till valdagen. Gå och rösta! Det är så oerhört viktigt och om du inte röstar, ja då kan du inte heller gnälla över politiken som styr. För då har du inte gjort det du kan för att förändra.

Nu ska jag leka lite med min gymball.

fredag 13 augusti 2010


En utav mina absoluta favoriter när det gäller böcker är "Liftarens guide till galaxen" av Douglas Adams. Handlingen i boken är helt vriden och den har precis min typ av humor. Jag skrattar högt när jag läser den, vilket jag nu gjort några gånger.... håller på och läser den just nu faktiskt. Igen. För sjuhundrade gången....
Jag köpte den för många år sen efter att jag varit här uppe i Göteborg hos min pappa en helg. Han hade pratat om denna bok så jag gick in på pocketshop och köpte den. 880 sidor lång.... jisses tänkte jag. Började läsa den på tåget mot småland och jag minns att jag kunde inte hålla mig utan brast ut i spontana skrattattacker. Folk tittade konstigt på mig i vagnen men det går inte låta bli att skratta när man läser denna bok. Den äldre mannen som satt mitt emot mig log uppmuntrande när jag lite skamset såg mig omkring efter en skrattattack som nästan bidrog med gråt.
De testade att göra film på boken och självklart blev den en flopp. Den här kan inte upplevas på film, man måste läsa den. Det går inte få en författarens underbara språk och humor i en film. Hans sätt att beskriva saker kan omöjligt filmatiseras.
Nej, den här ska läsas. Läs och njut. Men man måste kanske ha en speciell typ av humor för att inse storheten....
Ett exempel: "The ships hung in the sky in much the same way that bricks don't"

Jag skulle kunna rabbla upp massvis med lysande meningar ur detta mästerverk men låter er själva få hitta dem....
42!

onsdag 11 augusti 2010

Älskade mormor mår inte bra. Hon är skör och väldigt svag. Men vad kan man förvänta sig av en kvinna på 99 år? Hon har varit fullt frisk och aktiv fram till hon var 90 år gammal, sen började det smyga på sig krämpor. Nu ger hennes bräckliga kropp upp och så har även hon, det gör ont i mig när jag ser henne. Hon vet att det är nära och hon vill stanna kvar. Hon vill inte lämna oss. Hon är helt klar i huvudet men kroppen hennes orkar inte mer.

Hon ler inte längre....

lördag 7 augusti 2010

Det är inte ofta mesarna inte sover ihop men det händer. Som idag.

Yoga, precis som jag, föredrar det svala lite mörka vardagsrummet medans....


... Calle desperat klämmer ihop sig i fotänden av sängen för att fånga de absolut sista solstrålarna.
Precis hemkommen efter en timmes rask promenad. Skönt att börja dagen på det viset. Det gör gott både i samvetet men också i min rygg.
Efter att jag fick mitt diskbråck för ett år sen så har jag nu fått ischias. Vilket gör.... ont. Det enda sättet att hålla ischiasen någorlunda lugn, som fungerar för mig, är att gå promenader varje dag. Jag märker direkt när jag varit för lat och inte tagit mig ut och gått. Jag får ont direkt.
Så man kan säga att det gör inget att slappa lite på sin semester, men för mig gör det mycket. Två dagars uppehåll och jag får ont. Men går jag för mycket utan att strecha ordentligt så får jag inflammation i slemsäckarna istället.... haha, livet är en underbar plast. ( Ja, jag skrev plast medvetet)

Det gäller att ha bra musik i öronen om man är ute och går själv. En låt som alltid får mig att börja studsa och le är den här. Bättre riff får man fan leta efter!



Rock on!

torsdag 5 augusti 2010



Jag lovade ju en lite mer utförlig recension på ansiktsoljan, Arganolja, som jag fick av Vera. Så här kommer den;

Jag var faktiskt skeptisk till en början, att bara ha en olja i ansiktet. Skulle inte det göra mina feta partier ännu mer feta? Men nej då, det gör den inte.
Jag har den typen utav hud som gör att även om jag precis kommit ut ur duschen, eller om jag svettas i ansiktet, så känns huden stram och torr. Jag brukar gå direkt in på toaletten efter dusch för att smörja in ansiktet. Jag behöver inte göra detta längre. Inte nog med att oljan i sig gör huden mjuk och len när jag smörjer in mig, den har också återfuktat min hud på ett sätt ingen annan ansiktskräm gjort. Jag blir aldrig torr i ansiktet numera som jag blev förr, vilket är underbart!
Sen är den extremt dryg, det krävs bara en tryck på pumpen för att räcka till ansikte, hals och även torra armbågar. Och det är ren och skär arganolja i, inga andra konstigheter. Bara ren kallpressad argonolja direkt från Marocko.
Jag får också höra att jag är fin och slät i hyn.

It's most definitely a keeper!

Klicka på bilden så kommer du till produktisidan på Plushälsa.se

onsdag 4 augusti 2010


Efter att ha haft min mobil liggandes ute på tradera i flera omgångar och enbart fått maxbud 180 kr för den så bestämde jag mig för att testa Love2recycle. Där får jag 380 kr för den om de anser att den är i funktionellt skick. Min mobil är ju inte gammal och fullt funktionell, det var ju bara jag som tröttnade på dess komplicerade layout. I-landsproblem, jag vet....
Har dessutom två andra gammla mobiler liggandes här hemma som jag slängde med på köpet, den ena fungerar inte men den fick jag ändå 30 kr för. Plus en annan som fungerar som jag blev erbjuden 201 kr för.
Upplägget verkar väldigt enkelt. Jag anmäler mobilerna på hemsidan, de skickar hem vadderade kuvert tillsammans med överlåtelsehandlingar, jag skickar tillbaka och anser de att mobilerna är som de ska så får jag pengarna insatta på mitt konto. Så går det som det ska så tjänar jag 611 kr på den här affären.
Och det bästa av allt.... det är en miljömedveten sida som jobbar för ekologisk medvetenhet. OCH för varje såld mobil så går 10 kr till barnrättsorganisationen Plan Sverige.
Så jag återkommer när jag avslutat affären och vet hur det gått.