onsdag 30 juni 2010

Visste du att en handfull mandlar om dagen hjälper tarmarna att arbeta, samt förbättrar kroppens förmåga att förbränna fett och kolhydrater?
Perfekt mellanmål eller att peta i dig direkt efter träning, gärna tillsammans med lite russin.

tisdag 29 juni 2010

Dagens träning:

Crosstrainer: 4,66 km = 30 minuter (Nytt personligt rekord)

Styrketräning: Olika muskelgrupper = 25 minuter

Cykel: 1 mil = 25 minuter

söndag 27 juni 2010

Jag slutar aldrig förvånas över hur vi i Sverige kan producera fram nya så kallade artister på löpande band. För tydligen så behöver man inte kunna sjunga eller ens skriva texter med innehåll. Som Lars Winnerbäck som skriver djupa texter om nyponbuskar, eller Håkan Hellström som skriker sig hes och nu den nya Markus Krunegård. Såg precis avsnittet från "Mauro pch Pluras kök" där han deltog. Har aldrig hört något av honom tidigare och nu förstår jag varför. Jisses... grabben kan verkligen inte sjunga! Hela livet var ett disco? Med konstig betoningar och intonationer.
Tror jag lätt skulle vinna över honom i singstar. Piece of cake. Do you have an earthcake? Haha!
Näe tacka vetja John Mayer. Han kan sjunga han. Och Chris Cornell.... åååhhh.... och Dave Grohl.... aaaahhh..... listan kan bli lång!


Mötte upp Christina från Ekomedveten idag och fick mina varor. Det visade sig att Vera också skulle träffa henne så vi möttes upp allihopa. Härligt när man får träffa så fina människor på samma gång.
Christina var verkligen en härlig människa med stark utstrålning. Ser fram emot att få träffa henne fler gånger.
Gå in på hennes hemsida och shoppas loss vetja! Passa på... hon har 40% rabatt just nu. Aldrig fel!

fredag 25 juni 2010

Läste att det börjat dyka upp en massa rapporter om att iPhone har problem med signalstyrkan när den ligger i handen. Ligger den däremot orörd på ett bord så är signalstyrkan bra. Vilket är helt logiskt för man rör ju aldrig telefonen när man använder den....
Nåväl, Appel svarar att det finns speciella gummiband man kan köpa som skyddar de metallramar på telefonen som utgör antennerna från direkt beröring med huden. Dessa gummiband kostar bara $29, ca 240 svenska kr, vilket ju är som hittat!
Eller som gör man helt sonika som Steve Jobs säger; "Undvik att hålla iPhonen på det sättet"

Jag är inte sämre själv. Här har ni min alldeles eget gummibandspimpade Ericsson som du kan hålla precis hur fan du vill!




Det både luktar och smakar ljuvligt. Risgrynsgröt, min nya drog.

torsdag 24 juni 2010

Jag vet inte vad det är med mig och brittiska komiker... men här får ni njuta en stund brillians av Markus Birdman.. Snygg att se på är han också ;-)

Jag brukar skämtsamt kalla mig själv för måndagsexemplar för jag har en hel del krämpor. Inte så att jag vill klaga men ibland blir det påfrestande, det är jobbigt att gå runt och ha ständigt ont någonstans. Men man får göra det som göras kan, som träning. Många år av övervikt gör ju såklart att kroppen slits ut i förtid och mina led och höftproblem blir säkert "hjälpta" av det. Men min viktkurva går så sakteliga neråt och så länge den går åt rätt håll så vet jag att jag är på rätt väg.

Något annat jag blivit välsignad med är känslig och torr hy. Speciellt vintertid så blir jag frasig i ansiktet och även på kroppen. Nu har jag hittat en rengöringsolja på ekomedveten som jag ser fram emot att få testa. På detta har jag sen den härliga ansiktsoljan som jag fick utav Vera. Än så länge så älskar jag den men en mer utförlig recension kommer, får se hur den klarar vintern ;-)

Mitt hår är också helt underbart. Eller inte... jag har torr och extremt känslig hårbotten men får däremot fett hår väldigt lätt. Förut har jag använt mig av dyra schampon och det enda som fungerat är ett med ingefära från Body Shop. Mycket bra schampo men det luktar gräsligt illa, kan iofs ha att göra med att jag inte gillar ingefära? Dyrt är det också. Så en dag så gick jag och Vera in på butiken Leva Sunt uppe vid Wieselgrensplatsen och där blev jag rekommenderad att testa ett schampo med brännässla och nu efter någon vecka måste jag säga att det är skitbra för mitt hår och min hårbotten! Och ekologiskt också! Till halva priset mot body shops ingefäraschampo. Dessutom luktar brännässla så mycket bättre ;-)

Nu ska jag krypa ner i soffan och se en film, det kliar i min näsa. På tvn just nu visas något program där folk ringer in och erkänner att de är sexmissbrukare. Oh, you poor bastard! Jag vet fan inte hur sex smakar längre.... bah.

onsdag 23 juni 2010

Träningen igår gick mycket trögt, kändes som om jag trampade i en uppförsbacke hela tiden, eller försökte bromsa mig ur en uppförsbacke som Sally skulle sagt ;)
Idag förstår jag varför. Jag har fått feber och har ett tryck över bröstet, det är tungt att andas och det piper i luftrören. Så jag gick hem från jobbet och kommer hålla mig hemma imorgon också. Det blir filmtittande och kattmys mest hela tiden. Calle är ju så gräsligt intensiv när han märker att jag mår dåligt, mer än vanligt. Och en siames som försöker krypa upp i näsborren på dig när du feberfrossar är inget roligt. Han har gett upp nu, men nu är det Yogas tur att hålla koll på mig, hon ligger precis intill mig hela tiden, gärna lite halvägs upp på mig så att jag inte kan smita undan. Underbara djur!

Fick mail ifrån Foderbilen idag och upptäckte där att de nu fått in ett ekologiskt kattströ! Eftersom det ändå är dags att beställa kattmat så tänkte jag pröva detta också. Vera du inspirerar mig mer än du tror!

tisdag 22 juni 2010

Har nyss komit hem från gymmet och precis smällt i mig en tallrik med risgrynsgröt. Jag är galen i denna gröt! Skulle kunna leva på den dygnet runt med risk för att bli lätt uttråkad ;-) Kan ju alltid bryta av med lite popcorn från min nya Big Popper. Ett köp jag är mer än nöjd med, jag är ju som sagt galen i popcorn.
Fick en ansiktsolja som kommer från Plushälsa utav Vera. Ska bli spännande att testa denna och ge en recension sedan. Hon säger att jag inspirerar henne till att träna och jag kan lugnt säga att hon inspirerar mig till att tänka mer ekomedvetet. Om vi alla gör små skillnader så blir förändringen stor. Numera köper jag alltid ekologisk mjölk, häromdagen skulle jag köpa kanel och då blev även den ekologisk. Likaså sockret... osv... Och med tanke på hur låg elräkning jag fick denna månaden, 46 kr för två månader, så har jag drastiskt dragit ner på min energiförbrukning också. Numera har jag ju aldrig något på standby, jag drar ur alla kontakter till allt så att inget står och tjuvdrar ström.
Så... tänk smått så blir det stort!

Kallpressad ekologisk Arganolja, 50 ml
Arganolja utvinns från det sällsynta arganträdet som främst växer på torra kullar i Marocko. Arganolja kallas även för "Marockos guld" och är klassad som en mycket exklusiv olja. Frukten plockas för hand och kärnorna pressas av kvinnorna i byn enligt mekanisk tradition mellan två stenar.
Skönhetsvård: Arganoljan innehåller rikligt med naturlig E-vitamin som ger fukt, bekämpar hudåkommor och gör huden smidig. Används direkt på huden i ansikte eller på kroppen. Arganolja förebygger hudproblem och hudens åldrande. Ger effektiv lindring för torr och känslig hy.Kan även användas i torrt och glanslöst hår som en hårinpackning.
Innehåller endast arganolja från första pressningen, kallpressad, utan någon inblandning av lösningsmedel eller kemikalier.

måndag 21 juni 2010

Nu är lägenheten verkligen min, har nämligen varit och skrivit under kontraktet idag. Underbart! Så den 1 september så får jag nycklarna i min hand.

I helgen var jag ner till Varberg och deltog vid min brorsdotters konfirmation. Hon är väl som en typisk 15 åring som konfimeras egentligen.... helt plötsligt väldigt troende och man får absolut inte svära i hennes närhet. Minns mig själv vid den tiden, jag var troende då men jag svor för den guden jag trodde på brydde sig inte om sådana triviala saker. Min gud var ju god och inte fördömmande. Det intressanta här var att jag har inte varit i en kyrka efter att jag blev ateist och nu insåg jag att kyrkan har ändå den den lugnande effekten på mig. Atmosfären är på något vis... rofylld. Sen lyssnade jag på prästens ord med en helt annan nyfikenhet och ett annat perspektiv. Det var mest blaha. Men brorsdottern och hennes kamrater hade roligt under den här tiden och det är huvudsaken.
Efter det hela så åkte vi hem till min bror och hans fru. Där blev jag ihjälcharmad av lilla Alice, 8 månader och hennes storebror Svante, 3 år. Mitt redan längtande hjärta sprängdes av ömhet för det här lilla knyttet som desperat kämpade sig ur en famn för att få komma till min och gosa sig till rätta för sömn. Hon var något utav det mest bedårande jag sett och trots att hon knäckte mitt näsben och slemmade ner mitt kamerafodral så blev hon förlåten, lätt!
Hon väckte upp den där längtan i mig, igen.

onsdag 16 juni 2010

Lägenheten är min!!! De ringde precis och gav mig klartecken, så på måndag åker jag dit för att skriva kontrakt.
Inflyttning 1 september! Blir att fira födelsedagen i min nya lägenhet på min nya balkong kanske?



Oh happy day! Oh laundry day...;-)

tisdag 15 juni 2010

Då var dagens träning klar. Hade med min älskade systrami och gjorde mitt bästa för att visa henne hur maskinerna fungerar. Hon verkar har blivit hooked ;-) Vet ju själv hur lätt det är att få träning som en drog. Så vi ger järnet igen på tordag morgon!
Besök gärna hennes blogg förresten. Hon är ekomedveten så det smäller om det och hittar alla möjliga olika produkter som hon testar och lägger ut på sin blogg. Så vill ni ha tips och råd om hur man ska leva miljömedvetet så besök hennes sida.

Nu ska jag bara njuta utav min sista lediga dag. Imorgon hägrar jobbet igen, suck ;-)

söndag 13 juni 2010

Välkommen till min arbetsplats!

Anne-Marie: Men vad var det för fel på höften?
Cilla: Det visade sig vara slemsäcksinflammation
Henke: Ja Cilla, du får sluta upp med det där slemsexet. Låter inget vidare.
Dagens träning:

Crosstrainer: 3,52 km = 25 minuter (Nytt personligt rekord)

Styrka: Olika muskelgrupper = 30 minuter

Cykel: 10,66 km = 30 minuter

Efter detta blev det rejäl stretch, som doktorn ordinerat. Känns skönt at vara tillbaka på banan igen. På tisdag får jag sällskap på gymmet!

lördag 12 juni 2010

Dagarna har blivit till ett enda stort blurr. Jag har inte riktigt koll på vad det är för veckodag och tycker alla andra är lediga mest hela tiden och jag jobbar. Konstiga tider dessutom. Blir lätt så när man jobbar lite hur som helst och sen åker på "semester" med de boende.
Men nu är jag ledig i tre dagar. Så det blir träning och njutning av bok och sol i allra högsta grad. På måndag är en spännande dag. Då ska jag upp till ssk och väga mig igen, tror det står still igen. Sen är det möte med potentiell hyresvärd... håll alla era tummar och tår! Och tillsist så blir det att åka till förvaltningen och hämta lite arbetsintyg så jag kan söka... för sent men vad fan, chansa måste man!

Nu ska jag dock ner i sängen. Jag är så trött så jag snart somnar mitt i en mening.

G'natt!

söndag 6 juni 2010

Var på vår andra bokklubb igår. Jag var lite off kände jag då mitt ben fortfarande smärtar och jag inte kunde dricka någon Sangria, eller Angria som vissa valde attt kalla det ;-) Vi hade läst Konsten att leva innerligt och diskuterade en hel del runt meningen med livet och vad det var Kierkegaard menade. Det roliga i kråksvängen är just att alla uppfattar honom olika, precis som vi uppfattar saker i livet olika. Jag hade dock inte läst ut boken eftersom för mig är det en sådan där bok som det krävs att jag är på humör för att läsa. Och just nu vill jag bara plöja deckare. Det är ju sommar!
Diskussionerna flöt på och vi gled in på andra tankebanor under kvällen. Blandannat så pratade vi om sexualitet. Homo, bi och hetero. Om man är bi måste man då vara 50-50? Kan man inte vara 80-20? För det finns de som har sex med ett kön men blir kära och har förhållanden med det andra. Vad är det som gör att man väljer att kalla sig homo eller bi? Jag tror nog att vi alla är sexuella och att det handlar om människan vi möter. För nog kan jag erkänna att jag faktiskt mött kvinnor där jag känt att det funnits något, men jag har aldrig haft modet att leva ut det.
Det är intressant när man träffas och får diskutera på detta viset, speciellt när man har nya människor med sig. För människan ändras ju hela tiden med livets gång och så gör ju också ens åsikter och värderingar. I möten med andra människor så öppnas ens egna perspektiv.

Cissi och jag. Snyggast i universum.


Tommy, Vera och Cissi

Calle pussas som vanligt
Nu ska jag ut på promenad. Känner att det kliar i benen utav rastlöshet så jag måste. Det får bli en försiktig en....

fredag 4 juni 2010

Då har jag äntligen kommit hem från vårdcentralen (som idag var öppen för mig för jag bokade tid direkt kl. 08.00 imorse). Läkaren konstaterade att det var inflammation i slemsäckarna bakom musklerna i höften. Något man visst lätt kan drabbas av när man gör mycket monotoma rörelser, som tex går mycket. Så jag fick en lång nål instucken och blev injicerad med kortison direkt i slemsäcken, naproxen mot smärtan och en hel bunt med olika stretchövningar som jag ska göra varje dag.
Han var dock lite oroad över att det kan vara förslitning på höften, men eftersom jag är såpass ung än så tyckte han inte vi behövde göra en röntgen nu. Men absolut om besvären håller i sig.
Ung än.... haha, gött att man i vissa sammanhang fortfarande är ung vid 33 års ålder.
Smärtan har börjat avta något så NU ska jag försöka njuta av min ledighet.

Ut och lapa sol mer er för det ska jag!!

torsdag 3 juni 2010

Har just nu lite svårt att njuta av ledighet och sömn med ett ben som gör gräsligt ont och dessutom irriterande byggnadsarbetare precis utanför fönstret som väsnas så... &()%(¤&%/#¤"¤%()?!!!!!
Drog upp rullgardinen i morse och möttes av en ung kille i 20 års åldern. Jag bor på tredje våning!
Jag tycker synd om de stackarna som bor i huset de gör iordning. Fy fan vilket oväsen det måste vara hela tiden....

Gick upp till vårdcentralen imorse. De öppnar sin öppna mottagning kl. 09.00. Jag var där 09.40 och då var alla tiderna slut. Vad fan!? Då ska man helst ringa vid åtta på morgonen då de börjar jobba där och boka in en tid under dagen.... hur öppen är då den mottagningen egentligen!?
Nu är jag bara irriterad. Trots solsken och underbar värme.
Jag har ont och inga värktabletter hjälper. Nu blir det att vila så att jag klarar av några varv på backaplan senare med Jennie. Shoppa behöver jag. Har inga jeans kvar, alla är för stora.
Dagens i-landsproblem ;-)

onsdag 2 juni 2010

Kom nyss hem från Blodomploppet. Vädret var helt fantastiskt. Knallade på i rask takt för att sen avnjuta av en god picknick tillsammans med mina arbetskamrater och chefen. Vi har förövrigt världens bästa chef som springer göteborgsvarvet, fuskar i fotboll och imiterar Lena Ph genom att jucka mot ett mikronfonstativ. Hon bjuder verkligen på sig själv!

Nu har jag däremot en hemsk pulserande värk i hela mitt högra ben. Från höften och ner i benet. Varvet gick sådär om man ser till smärtan. Ibland var jag tvungen att sakta ner för det gick inte längre.
Så imorgon är det jag som går till läkaren. Jag hoppas att det "bara" är en inflammation i höftleden.
För jag måste få fortsätta med mina promenader! Det är ju de som gör att jag går ner i vikt. Och nu när jag får så mycket kommentarer om min viktminskning så blir jag ju bara mer peppad att fortsätta. Moment 22, eller kanske moment 23? ;-)

Förövrigt. Har ni inte sett Shutter Island så gör det. Det är ruskigt bra! Jag älskar ju boken (Patient 67) och hade höga förväntningar på filmen.... den levde upp till dem.

Nu sängen. Är ledig i fem dagar och det ska jag njuta utav!