måndag 31 maj 2010

Huh. Jag är en sådan språkpolis. Vilket jag egentligen inte alls borde vara för jag använder säkert inte heller vårt svenska språk korrekt alltid.
Men vissa saker ger mig rysningar när jag ser... som "våran bil" eller "vårat hem" osv. VÅR bil och VÅRT hem! Hur svårt ska det vara? Det ser, i mina ögon, illa ut att skriva vårat och våran. Men jag vet att det är numera accepterat att skriva så. Brrr....

Men för att hoppa till något helt annat. Har nyligen kommit hem från en underbar kväll vid havet med mina underbara klasskamrater från tolklinjen. Utan dessa tjejer hade den utbildningen varit döden.
Christina och Martin har köpt sig ett underbart hus precis vid havet. Jag är inte den som brukar bli avis på hus eftersom jag är en rotad lägenhetsmänniska men här skulle jag lätt kunna tänka mig att ha ett litet sommarhus. Så underbart charmigt! Och snacka om att vara bortskämd med vacker solnedgång varje kväll.....

Michaela, jag, Cicci, Christina och Pehtra.



Solnedgång i Vallda

fredag 28 maj 2010

Det där med karma är inget jag egentligen tror på. För då erkänner man på något sätt att det skulle finnas en typ av högre makt som straffar och belönar. Och det tror jag inte på. Längre...

Jag har sen barnsben varit troende. Jag har länge trott på en gud, trott på jesus och allt det som hör till. Senare kom den tron att förändras och jag trodde mer på en kärleksfull makt, en makt som var god. Något i stil med det som Jonas Gardell *älska* uttryckte att hans gud var en stor, svart lesbisk kvinna som vaggade runt i himlen och kokade makaroner till alla som ville ha. En sådan gud/makt trodde jag på.
Men ju äldre jag blev ju mer växte tvivlen. Jag kunde kanske köpa agnostisismen, det fanns ju inget bevis för varken det ena eller det andra. Jag började uppleva att troende människor var patetiska och inte kunde stå för sina handlingar. Inte kunde stå för mänsklighetens handlingar. Då är det lätt att ha någon att skylla på.
För jag menar... vilken gud skulle tillåta att EN människa försöker sig på folkmord? Eller att människor överhuvudtaget får bete sig på det viset de gör mot varandra? Är det guds sätt att tala om för oss att nu börjar vi visst bli lite för många på hans älskade jord och det är dags att sålla ut lite?
Varför tillåter han/hon all ondska? Anser han/hon att vi straffas nog nu här på jorden för våra misstag? Men vi blir ju ändå straffade efter döden. Ska vi aldrig bli förlåtna trots att det finns de som konstant ber om föråtelse dagarna i ända?
En sådan gud vill jag inte befatta mig med.

Nepp, jag har gått från troende till agnostiker för att nu vara ateist. Jag tror på människan och att vi själva skapar våra liv och hur vi vill leva. Vi är duktiga på att straffa oss själva och varandra men vi är också duktiga på att belöna varandra. Även om vi kanske behöver bli ännu bättre på det.
Nej, jag väljer att göra gott mot andra människor för att det gör gott i mig. Jag väljer att förlåta människor för att jag en dag kanske är den som själv gjort misstaget och vill bli förlåten.
Jag tror på människan och att vi någonstans inom oss alla har godhet.

Så kalla det karma eller vad som, jag kallar det mitt sätt att leva.

torsdag 27 maj 2010

Två av mina arbetskamrater stod igår och samtalade om karma när de skalade potatis ihop. Ni vet, män bondar alltid över potatis ;-)
Jag får då en jättefin komplimang av den ena. Han säger att mitt karmakonto måste vara överfullt med tanke på allt gott jag gör. Då blev jag lite extra varm i hjärtat faktiskt.

Så även om mitt pengakonto ibland lutar åt att bli minus så är iaf mitt karmakonto överfullt och det är det som spelar någon roll här i världen.

tisdag 25 maj 2010

När man jobbar sådär intensivt och hela ens själ och hjärta är på jobbet i flera dygn, ja då blir man lätt rastlös när man väl är ledig. Speciellt när man som jag har nu, enbart har en dag ledigt innan det är dags att bege sig dit igen. Jag har iaf tvättat idag men sen tar kreativiteten slut. Jag sitter mest och tittar på klockan och kan inte begripa att den inte ens är två än. Herregud! Har inte ro i kroppen att lägga mig ner och läsa eller glo på gamla avsnitt av Criminal Minds (Katastrof!)
Är man då inte lite för mycket uppe i varv så säg?
Kanske en långpromenad med Slash i öronen kan få mig att koppla av. I'll give it a try.
Har precis upptäckt sommarens skiva. Slash (gitarrguden från forna Guns 'n roses) har släppt en soloplatta där diverse kändisar är med och spelar och sjunger på. JEFLAR vad bra den är! Sann Rock 'N Roll! Och vilka inhoppare sen då! Lemmy, Chris Cornell, Alice Cooper, Iggy Pop, Dave Grohl, Ozzy..... Musikgenier hela bunten och det kan inte bli annat än bra.



Lyssna och njut!

söndag 23 maj 2010

Jag har uppfinningsrika grannar. När man inte har ngn balkong så klättrar man ut genom fönstret med en klappstol och sätter sig på byggnadställningen utanför istället! Smart eller hur? Det absolut roligaste av allt, som jag nu legat och vridit mig på golvet av skratt åt, är att han sitter och läser högt varenda artikel ur fredagens metro! På den grövsta göteborgskan också. Underbart! Ibland slänger han in kommentarer som; "Oj, nu är tidningen nästan slut, vad ska jag då läsa?" och "Har du sett på fan!?"
Han läser till och med annonserna högt! "Billiga frukostägg" och "Resultatet av undersökningen; Willys har de lägsta priserna". Och så syntolkarna han varenda bild i tidningen. Underbart, underbart, underbart!
Han har gjort min kväll! Jag har ont i magmusklerna... haha.

Har haft en helt okej dag på jobbet. For till Liseberg, vilket jag inte alls var sugen på men väl där så vart det faktiskt riktigt lyckat. Solen har strålat hela dagen och det har varit sådär lagom varmt. Lovely!
Efter jobbet for jag hem till mitt älskade torg, gick in på Willys och köpte en dricka och slog mig sen ner i solen och njöt. Boken och John Mayer var självklart med ;-)



Det är vackert utanför mitt fönster, eller hur?








fredag 21 maj 2010

Aj som fan!
Mitt knä har havererat. Skulle gå in till stan idag för att möta upp Michis men nepp, det blev att ta spårvagn efter halva vägen.
Det gör ont i knävecket. När jag belastar knät, sträcker ut det eller böjer det. Så i princip hela tiden. Känns som om jag tappat muskulaturen totalt i det för jag kan inte sträcka ut benet i luften om jag sitter på en stol.
Detta har hänt en gång tidigare. Jag halkade ganska så illa i vintras och efter dess så hade jag ont så här i några veckor men sen försvann det. Men nu när det återkommit så kanske det är bäst att jag kollar upp det....?

Typiskt är det iaf. Vi har just nu en stegräknartävling på jobbet som jag hade tänkt vinna ;-)
Jag behöver tips.
Måste köpa mig nya skor och eftersom jag promenerar så mycket fram och tillbaka till jobbet så vill jag ha ett par vardagsskor som är bra walkingshoes. Har kört med Reebok walkingshoes nu i några år men sommartid så dööör fötterna i de skorna.
Har ni några tips på bra skor? De får som sagt gärna vara lite svalare som nu till sommaren och med bra stötdämpning.

Pliiiiiiiiiiiiz......

onsdag 19 maj 2010

Höjden av otur!!
Ni vet de som skulle kolla på min lägenhet idag? De kom hit efter att precis varit på ett möte med sin nya hyresvärd. Där fick de veta att de var tvungna att flytta från lägenheten för den nya hyresvärden skulle blåsa ur hela fastigheten och totalrenovera alla lägenheterna, vilket skulle bidra till att hyran blev nästan dubbelt så hög. Skit också....
Så nu är det bara att fortsätta leta vidare, det var väl inte meningen att den lägenheten skulle bli min. Det finns en annan där ute som det står mitt namn på :)

Sen gav min chef mig ett enormt erbjudande idag som gjorde mig skitstolt över mig själv och mina insatser på jobbet. Men när jag kollar upp detta på internet så ser jag att det inte lär kunna bli möjligt förrens om ett år. Och då kanske inte det går längre, det som hon lovade mig. (Jag vet att det är kryptiskt men jag kan inte säga vad det är ju!;-))
Så det började bra.... men sen sjönk det. Suck.


Imorgon kommer Vera hit för lite frukost och för att agera frisörska. Mina slitna toppar måste verkligen bort!
Nu kaffe och nya numret av ToppHälsa.


BÖÖÖÖÖÖÖÖS..........

tisdag 18 maj 2010

Håll tummarna! Imorgon kommer de och ska titta på min lägenhet och sen ska jag titta på deras. Håll hårt i tummarna så de vill ha denna lya och jag vill ha deras! Fast jag är helt övertygad om att jag vill ha deras med tanke på hyran... oh heliga kor och makaroner vad jag kan spara då!

Puss och god natt!

söndag 16 maj 2010




Haha den är helt underbar! Låt dock inte era barn se den ;-)

fredag 14 maj 2010

Efter mycket grubbleri, grubblera så har jag bestämt mig och lagt ut min lägenhet på en såndäringa lägenhetsbytar sida. Idag fick jag ett mail utav en tjej som frågade om jag var Veronycas kompis för hon kände nämligen igen lägenheten. Hon har en mysig etta på 37 kvm som hon vill byta till något större. Och när jag tittar på hennes annons så ser jag att den lägenheten har jag kollat på flera ggr! Blev nämligen frälst i köket.... Så nu får vi se om vi kanske kan ses till veckan och inspektera varandras lägenheter. Det kanske verkligen är som så att när man önskar något av hela hjärtat så verkar hela universum för att det ska ske?
Har pratat om det där med att skaffa sig en etta med mina arbetskamrater. Har några som är 50+ och de ser inget som helst problem med att jag skulle bosätta mig i en etta. Och jag gör nog inte heller det längre.... man får se vad det är man betalar för nu och om det verkligen är värt det? Min ekonomi kommer ju förbättras.... ofantligt!

Så..... vi får se.

onsdag 12 maj 2010

På senaste tiden så har jag börjat fundera mer och mer på om jag verkligen är på rätt jobb. Eller... det är egentligen fel formulering för jag älskar mitt arbete och jag får underbara guldstunder utav ren och skär lycka emellanåt men det är också extremt psykiskt utmattande. Och det börjar verkligen kännas i mig nu. Jag är inte bara trött, jag är utmattad. Konstant huvudvärk, mycket gråt och ingen som helst ork till att fixa här hemma.
Plus att jag vill ha ut vissa saker av mitt liv och mitt nuvarande arbete sätter stopp för en del utav de planerna. Lönen suger sämre än en överfull dammsugare, arbetstiderna är nästan värre än lönen....
Den sista tiden så har jag funderat på att åka till USA och bila runt, eller iaf resa runt ett tag. Jag är sugen på västkusten. San Fransisco, Los Angeles, Las Vegas osv. Men för att kunna komma iväg på ngt sådant så bör man kunna spara pengar och med den lönen jag har nu så klarar jag inte spara så mkt i månaden. Jag har så jag klarar mig men that's it. Så då får jag väl kanske byta ner mig i lägenhet, men då får det bli till en etta eftersom de flesta tvåorna i detta området är dyrare än min trea. (Bor billigt för att bo i en trea). En etta... vid 33 års ålder? Njae.... det lockar inte så mycket.
Sen anledningn nr 2 är den stora anledningen till att jag funderar på jobbyte. Jag vill så gärna ha barn. Och jag är singel. Vilket inte är några problem för jag vet att jag klarar detta ensam MEN jag kan inte jobba kvällar och helger om jag ensam ska ta hand om ett barn. Så där sätter jobbet en käpp i mitt hjul, mitt biologiska hjul ;-) Och om jag ska skaffa barn så kan jag inte gärna bo i en etta?
Så jag får väl ge mig ut och hitta den stora kärleken? Ja, var finns han? Jag vet inte ens om jag tror på att han finns längre och om han gör det så vill jag inte gå och vänta på att det ska ske innan jag kan förverkliga det som hela min kropp längtar efter.

Det känns som om jag står vid ett vägskäl och inte vet vilken väg jag ska ta.
Tips, någon?

tisdag 11 maj 2010

Ich habe etwas geont in meinen kopf så ich will nach bett gehen soon. First I will have to take a dusch. Aber after that.... Favorit i repris!

CM noch einmal!!

måndag 10 maj 2010

Jag bryr mig inte om ifall du slickar på fönster,
åker med en speciell buss
eller okontrollerat kissar på dig.
Du sprider solsken runt dig och är helt jävla speciell!

Om du spenderar varje sekund med att vara arg, uppretad eller skitförbannad
är det en hel minut av lycka du aldrig kommer få tillbaka.

Dagens mening är:

Livet är kort, bryt reglerna, glöm snabbt, kissa långsamt, älska innerligt, skratta okontrollerbart och ångra aldrig något som får dig att le.


Detta behövde jag idag efter en helveteshelg på jobbet. Jag är helt slut och har ingen ork kvar i varken kroppen eller knoppen men ler gör jag! :-)

lördag 8 maj 2010

Nog för att jag (för det mesta) trivs på mitt jobb men efter att ha spenderat över ett dygn där så är jag trött! Även om jag åkte på sovande jour inatt så är det ju inte som att sova hemma. I sin egna säng med Calle och Yoga spinnandes under täcket.
Dessutom blev jag väckt och var tvungen att kliva upp när jag äntligen hade somnat... Så nu är jag trött, riktigt trött. Det blir en favorit i repris. Jag, katterna, miniNöt och en date med Dr. Reid och bröderna Winchester. Jag vet... jag är en nörd! Haha.

... det kommer vara värt det när lönen kommer....

onsdag 5 maj 2010

Min dag i bilder.







Fotspår i sanden.


Om man bara kunde dela med sig av känslan i bilder....
Just här svepte havet in med en bris och det doftade av tång. Du ljuva hemma.




Jag älskar denna stad och jag vill tillbaka hit. Nu.


Eeehhh... kan tro att jag lider av pms nu med tanke på hur jag mår (fast inga cravings dock) men det är helt fel tid i månaden för det. Förmodligen ems... haha.
Eller så är det helt enkelt en åldersnojja som jag tidgare misstänkt. Min första riktiga åldersnojja. Wow.
Att man bara kan se ner på sig själv så mycket som jag kan. Och vara så kall och neutral i tanken: "Ja men det är väl klart...."
Nej, det får bli en långpromenad utmed havet i min älskade barndomstad Varberg, det rensar säkert skallen.
Jag vill leva, inte bara överleva....

tisdag 4 maj 2010

Okej Magnus.... jag kan inte längre ha dig för mig själv. Jag får väl dela med mig ;-)

Har lagt ut ett klipp från youtube med denna underbara röst/man/pojkspoling tidigare men här får ni en länk där ni kan tanka ner samma låt, fast i lite nyare tappning. Dock med samma röst som ger mig gåshud, på ett behagligt sätt. Och en text som är.... så fantastisk!
Tack Magnus! Fortsätt så här....


Nöjd nu? ;-)
60 månader. 43 829,0639 timmar. 2 629 743,83 minuter. 157 784 630 sekunder.
5 långa år.
Alltid saknad. Alltid älskad.

måndag 3 maj 2010

Jag är galen i glass. Glassoman. Jag kan leva på glass i alla dess olika former. Glass är GOTT! Slå upp ordet "Glasstok" i ett lexikon och en en bild på denna kvinna lär dyka upp, haha!

Vet inte riktigt vad jag sysslar med här... BeerPong, jell-o, singstar....


Nåväl, min lägenhet luktade stekt korv förut och det enda jag kan tänka på är glass. Min glasstarm sög något så.... förbannat! Så det blev en kopp kaffe och en skål med glass till efterrätt. Och precis som Maja säger... när det har med glass att göra går allt ihop!



Mer glass åt folket!!

söndag 2 maj 2010


Det är fem år sen jag slutade röka. Exakt fem år idag på dagen. Underbart! Om det är något jag ångrar i mitt liv så är det att jag började röka. Men nu är jag fri från skiten och jag vill aldrig mer hålla i en sådan illaluktande stinkbomb. Fy fan.
För er som försöker sluta... håll ut! Ett liv utan nikotin är befriande. Jag lovar.
BeerPong, Jell-o shots och underbart sällskap. En kväll kan inte bli mycket bättre än så. Att sen BeerPongen blev Singstar gjorde inget. Sjunga kan jag inte men kul hade vi! Johannas grannar är tålmodiga.... haha
Här får ni ett urplock av kvällens händelser i bilder:














Nu ska jag ut och njuta av solen. Jisses så skönt!
Andas, njut, LEV! Puss.


lördag 1 maj 2010

Nu bär det av hem till Johanna för en kväll med BeerPong och Jell-o shots med världens bästa arbetskamrater.
Huj vad flytande bröd (kolhydrater i ölform) jag kommer hälla i mig. Men what tha hell, det är bara första maj en gång om året....eeh.

Ha en underbar lördagskväll älskade ni! Ta hand om varandra!