lördag 27 februari 2010

The life of David Gale

En lysande film! Vet inte hur många gånger jag sett den nu men det kan nog aldrig bli för mycket. Den är brillijant! Och som vanligt gråter jag alltid i slutet...





Se den!

torsdag 25 februari 2010

Shop 'til you drop!

Har varit på stan med finaste Veronyca idag. Vi hade lite tid att ta igen och jag älskar att få strosa runt med denna underbara kvinna. Inte nog med att sällskapet är så gott, jag shoppar ju alltid ihjäl mig! ;-)
Men jag har fått köpt doppresenter till Vide, en liten present till Viggo (han ska ju inte bli utan liksom) och annat smått och gott. Bland annat detta underbara duschdraperi som kommer få mig att skratta mig igenom duschning framöver, haha. Köpte mig även en ny bh, borde unna mig mer snygga och framförallt sköna sådana.
Var sedan och hämtade ut bilderna jag skickat in på förstoring. Köpte ju två ramar för ett tag sen och när jag lekte med kameran framför katterna häromdagen så fick jag till några bilder som jag tänkte kunde bli snygga. Måste säga att jag är jävligt nöjd över resultatet!



Följde med Vera till sjuksköterskan idag och när hon är inne så passar jag på att ringa till jobbet. Albin svarar men tydligen hör han mig väldigt dåligt. Jag försöker tydligt säga att det är jag och det uppfattar han "Jag tror det är Cilla..."
Här kan tilläggas att vår bärbara telefon på jobbet fått fnatt och ibland hör man ingenting. Man får då slå den några gånger i handflatan och sen brukar den fungera som den ska. Så jag säger: "Du måste slå på telefonen". Albin hör inte och jag upprepar det hela med betydligt högre röst och väldigt tydligt tal: "ALBIN, DU MÅSTE SLÅ PÅ TELEFONEN!"
Haha snacka om att jag fick många konstiga blickar efter det! Har inte alla sådana telefoner som man måste slå på? ;-)


Dagens tre:
1. Underbar kvalitetstid med älskad vän
2. Mina foton på mina älsklingar
3. Du måste slå på telefonen Albin!


Dagens låt på spotify:



söndag 21 februari 2010

Jag anser...

... att folk kan ta den här statusraden och stoppa den långt upp där solen inte skiner!

"Idag är det Internationella dagen för att bekämpa cancer ... Till minne av dem som förlorade kampen mot cancer, och de som fortsätter kampen. Jag ber för ett botemedel. 92% av er kommer inte kopiera och klistra in texten till sin Facebook-profil status kommer du? Jag gjorde det, för dem jag älskar, jag är stolt över att vara en del av de 8%"

Den är, i mina ögon, ett hån mot oss som faktiskt förlorat en älskad i kampen mot cancern.



Saknad och älskad för alltid.

Vinternostalgi

Jag är verkligen inte direkt snöälskare men igår när jag var ute och gick så måste jag erkänna att jag blev varm i hjärtat. Denna vintern påminner mig om mina barndomsvintrar i Varberg. Med massor av snö, pulk och skidåkning vid stora lekplatsen, snöbollskrig i våra snöborgar, gemenskap och glädje... massor utav glädje. Jag har verkligen haft en helt fantastisk uppväxt. Platsen jag växte upp på har gett mig så många otroligt fina minnen. Så ni som säger att barn far illa av att växa upp i en stad kan slänga er i väggen, och gör det jävligt hårt. Jag har växt upp i något som idag skulle kallas för "ghetto" och det var underbart! Vi hade en sådan fantastisk gemenskap, det var glädje, liv och skratt. Det fanns alltid något att göra, någon att leka med. Vi hade fritidsgården och sommartid fanns husknuten. Föräldrarna var engagerade av våra liv, de deltog i våra aktiviteter. Det var gårdsfester och stora gemensamma midsommarfiranden. Brännbollsturneringar....

Jag har Varberg och Sörse i mitt hjärta för alltid!


Yoga skäller på mig mest hela tiden. Antar att hon vill ha mat eftersom hon spydde upp allt hon hade i sin mage förut i soffan.
Håller på och tvättar. Fick städat också med tanke på Yogas kaskadkräkning, rev då ner ett glas i golvet så det var lika bra att fortsätta dammsuga resten utav lägenheten också.

söndag 14 februari 2010

Aj hart jo.

Idag har jag lätt haft världens bästa jobb. Alla hjärtansdag fika med tårta, chokladbollar som skulle varit hjärtan men fick former som både var bajshögar, rumpor, bröst och annat gojs och smäktande kärlekslåtar på en alldeles egen playlist på spotify. Haha, helt underbart! Vi är grymt kreativa på mitt arbete... när vi känner för det ;-)

Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på Universal Soldier Regeneration. Lite van Damme så här på kvällskvisten skadar ju aldrig ;-)
Imorgon blir det besök hos Cissi!! :-D


Puss och kram!

lördag 13 februari 2010

Faaaaaaaaaaan!!!

Jag har försovit mig idag!!! Har inte ett minne av att klockan ringt. Tur att Calle var så hungrig så han väckte mig.
Suck... kommer försöka jaga ikapp den här missade timmen hela dagen nu...

Tjing!

torsdag 11 februari 2010

Funderingar

Min veckoplanering rök redan i måndags. Jag blev sittandes på Blå Stjärnan med Yoga och en veterinär fram till halv sex på kvällen. Min stackars lilla gumma har en tandsjukdom, FORL, och det innebär en hel del besök hos veterinären framöver, mediciner, kostförändring, tandborstning och en hel del dyra kostnader... Men så länge hon inte har ont så gör det inget, för sjukdomen kan vara extremt smärtsam.
Så när hon är klar för denna gång så är det Calles tur, det är lika bra att kolla upp hans tänder också.
Så någon tvättning blev det inte i måndags utan den tog jag i tisdags istället. Efter vår första riktiga handledning med psykologen. Jag fick lättat mitt hjärta och sagt att jag tycker att jag får ta hand om allt för mycket saker, att allt vi bestämmer ska göras bara läggs på hög och inväntas att någon ska ta hand om det. Denna någon blir 99% av gångerna jag. Det kändes bra även om jag hade lite svårt att uttrycka mina känslor, men det är nog något som blir bättre framöver.
Och igår skulle jag ju hälsat på hos Cissi och Ryno men vart tvungen att jobba kvällen istället. Nåväl, det är ett utmanande arbete jag alltid velat ha ;-)

Idag har jag ÄNTLIGEN fått mitt internet lagat! Woooohhoooo! Krävs nästan en glädjedans för det! Har pratat med telia och som kompensation så får jag surfa gratis i tre månader. Måste säga att det känns extremt generöst så jag tackar och bockar. Träning blev det dock idag så något i min planering har stämt :-)

Igår fick vi ett tungt besked. Daniel lämnade oss långt innan hans liv ens knappt fått börja på rikitgt. Mina tankar går hela tiden till hans familj, hans underbara mamma och fantastiska bröder. Jag hoppas du har det bättre nu lille vän...
Och iår är det fem år sen Ia lämnade oss. För nästan exakt fem år sen fick vi veta att det inte längre gick att göra något, cellgifterna fungerade inte längre.
Det är hemskt att sådana här händelser ska till för att man verkligen ska vakna upp och uppskatta det vackra och underbara människorna du har i din närhet.
Jag älskar min familj!


Do not stand at my grave and weep;
I am not there. I do not sleep.
I am a thousand winds that blow.
I am the diamond glints on snow.
I am the sunlight on ripened grain.
I am the gentle autumn rain.
When you awaken in the morning's hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circled flight.
I am the soft stars that shine at night.
Do not stand at my grave and cry;
I am not there. I did not die.


Ta hand om varandra!

Ibland plockar himlen alltid tillbaka de vackraste själarna

R.I.P
Daniel.

söndag 7 februari 2010

Söndagsångest

Det var längesedan jag hade det, ångest på en söndag. Men idag har den krupit sig på mig. För tillfället är inte jobbet roligt, det är bara jobbigt. Med massvis av projekt som bara blir liggandes för tiden finns aldrig att ta tag i dem. Eller så krävs min insats någonannastans. Hopplöst... Jag har ju mitt projekt som tillhör min utbildning men sen har även mitt team ytterligare ett stort projekt på gång och det tar tyvärr mer tid och energi. Men samtidigt så är det där som det behövs mest. Blir lite moment 22 över det hela.
Hur ska man få tiden att räcka till? Jag vill pyssla här hemma, träna, umgås med vänner och samtidigt bara njuta av här och nu. Men just nu är det svårt utan planering. Så jag, som alltid hatat detta, får börja med veckoplanering som jag strikt måste hålla mig till. Annars kommer jag försumma mig själv och mina vänner. För att jobbet tar för mycket energi. Men jag får gå på handledning iaf och det tror jag kommer underlätta en hel del i processen.
Men veckoplanering blir det! Detta ska göras efter jobb;

Mån: Tvätta
Tis: Träna
Ons: Träffa Cissi
Tor: LEDIG! Träna
Fre: Fredagsmys
Lör - Sön: Jobb

Vi får se på söndag om det blev som jag tänkt ;-)

Såg en riktigt underbar feelgood film häromdagen. 500 days of summer. Man skulle kunna tro att det är vilken kärleksbubbelfilm som helst men icke då! Sen att Matthew Gray Gubler är med gör inte den sämre ;-)
Den här låten rullar dagligen i min spotify. Enjoy!



fredag 5 februari 2010

Kattäventyr

Då är Yogas steriliseringsäventyr äntligen över. Stygnen är borta och tratten lämnade vi på Blå Stjärnan. Hon är lycklig och tvättar sig hysteriskt hela tiden, tratten har ju liksom förhindrat det förut. Hon har dessutom fått en rejäl hängmage numera, men det blir väl förhoppningsvis lite bättre när hon ätit upp sig lite. Hon är så mager! Har ju inte ätit ordentligt under den här.... förnedringstiden med tratt ;-)
Vad historien slutar på kostnadsmässigt vet jag inte. Enligt de på Blå Stjärnan så ligger det hos veterinär just nu för reglering och, om jag fattade det rätt, så kommer hela (?) beloppet skrivas av? Jag hoppas vid stjärnorna och månen att jag fattat det rätt ;-)
Själv är jag nu ledig i tre dagar. Riktigt skönt! Hela mitt huvud känns som svullen bomull, mina ögon är röda och mosiga, bihålorna värker och näsan rinner. På väg att bli sjuk kanske? Tror ni det? Men här hemma finns saker som måste göras. Diska, dammsuga, tvätta, handla kattsand.... Puh, lika bra att sätta igång när jag fortfarande har lite energi kvar. Men först... KAFFE!

måndag 1 februari 2010

Hemma på min gata i stan...

Där händer det minsann saker! Sista polisbilen har precis åkt. Fyra bilar, sju poliser, bojor, pepparspray, svordomar och en jävla massa gap och skrik. Varför? Av vad jag kunde se så låg en man på marken, det var hans skrik som fångade min uppmärksamhet, och fäktade vilt med armar och ben. Han hade två poliser sittandes på sig varav en sprayade ngt i ansiktet på honom, jag antar att det var pepparspray. Två poliser till dyker upp och ger sig in i kampen, mannen skriker fortfarande, både av ilska (antar jag) men också av smärta (det hör jag). Ytterligare en bil dyker upp med två poliser i som sällar sig till ormgropen. Som mest sitter FEM personer på honom och två tejpar ihop hans ben. Hans ansikte ligger hela tiden begravt i snön. Hur skönt kan det vara?
Jag mår dåligt av sådant här. Mannen ifråga var säkerligen drogpåverkad och riktigt svår att hantera. Men det spelar ingen roll, jag mår dåligt av det. Jag vet att jag är svag, jag är klen när det gäller människor som ligger i underläge. Jag avskyr att se folk använda sig av maktsituationer, för så upplever jag sådant som hände här. Makt. Balansen ur ordning. Sju mot en.
Det var samma sak i våras, då min granne höll på att elda ner vårt hus. Han var rejält skakad och chockad när brandmännen ledde ut honom ur hans rökfyllda lägenhet. Då ställer sig en polis och skäller ut honom. Jag vet att jag då reagerade över hårdheten i orden och det gjorde jag även nu idag.

Inte nog med att vårt land är kallt vädermässigt, hela klimatet känns kallt nu.

Är vi inte lite för hårda mot våra medmänniskor nuförtiden?